Πλανητικές όψεις Ιανουαρίου 2020 | Το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου ζωής

Καλή και δημιουργική Χρονιά, αγαπητοί φίλοι!

Το νέο έτος μας υποδέχεται με ένα μήνα γεμάτο πλανητικές διελεύσεις, σημαντικές, εάν όχι κοσμογονικές όψεις και μία έκλειψη Σελήνης, για να μας κρατήσει σε εγρήγορση!

Η πρώτη αξιόλογη πλανητική μετακίνηση αφορά τον πλανήτη του πολέμου, τον Άρη, που στις 3 Ιανουαρίου μετακινείται από το ζώδιο του Σκορπιού σε αυτό του Τοξότη. Από την νέα του θέση, η περίοδος που ακολουθεί ευνοεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς μας παρέχει δύναμη, ενέργεια αλλά και μια ροπή στην ανάληψη κινδύνων, κυρίως σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Από τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς έχουμε μια όψη που μας ωθεί στην δράση και στην υλοποίηση στόχων, επαγγελματικών ή προσωπικών, δίνοντας το στίγμα της νέας χρονιάς. Αυτή η θέση του Άρη συνεπάγεται μια αναπτυγμένη σφαίρα επαφών, νέων επιχειρήσεων και προσωπικών γνωριμιών. Πολλά επαγγελματικά ταξίδια και νέες επαφές έρχονται στο προσκήνιο, καθώς και θέματα επανεκπαίδευσης- κατάρτιση σε νέες επαγγελματικές δεξιότητες. Ευνοημένοι του Άρη στην παρούσα του θέση τα ζώδια της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι.)!

Η μερική σεληνιακή έκλειψη της 10 Ιανουαρίου 2020, η πρώτη της νέας χρονιάς, πραγματοποιείται στις 20ο του Καρκίνου και είναι ορατή από Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Ωκεανία. Είναι μια έκλειψη που στην πρώτη της γραμμή θα βρεθούν τα ζητήματα επικοινωνίας, καθώς  θα σχηματίζει όψη συνόδου Ήλιου με τον Ερμή. Λόγω όμως της πολύ έντονης επιρροής των Κρόνου και Πλούτωνα, θα είναι  ένα εξαιρετικά ψυχρό και σκληρό φεγγάρι, αδίστακτο και καταπιεστικό! Θα υπάρξουν δυσκολίες στην οικονομία, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ενώ μέτρα που θα ληφθούν από κυβερνήσεις θα έχουν το χαρακτήρα του έντονου περιορισμού, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν δυναμικές αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις.

Άλλο χαρακτηριστικό της έκλειψης είναι οι επιθέσεις στην ελεύθερη έκφραση του λόγου που θα υπάρξουν το διάστημα που θα ακολουθήσει, με τον ασφυκτικό έλεγχο που θα επιχειρήσουν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις σε συνεργασίας με τις πολυεθνικές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα υποστούν και άλλη συρρίκνωση στο όνομα της εθνικής ασφάλειας των χωρών και αναμένεται να υπάρξουν σε κάποιες περιπτώσεις ή περιοχές του πλανήτη περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών.

Ο Ουρανός επανέρχεται στις 11 Ιανουαρίου, μετά από πέντε μήνες σε ανάδρομη πορεία, στην ορθή του κίνηση στο ζώδιο του Ταύρου. Από το ζώδιο αυτό θα οδηγήσει τη νέα τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση και τον πλανήτη μας στο μέλλον, ανοίγοντας ένα κύκλο που θα διαρκέσει κάποιες δεκαετίες. Προς το παρόν όμως, η έξοδος του από την ανάδρομη κίνηση θα φέρει μέσα στις επόμενες μέρες, εκτός από την ενεργοποίηση τεκτονικών ρηγμάτων και την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων μέτριας έως ισχυρής έντασης, πολλές, απότομες και ακραίες μεταβολές στις καιρικές συνθήκες. Θα υπάρξουν ακανόνιστες βροχοπτώσεις, αλλού πολύ έντονες με κίνδυνο να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα, και αλλού υποτυπώδεις, με συνέπεια να εκδηλωθούν φαινόμενα ξηρασίας και λειψυδρίας.

Η σύνοδος της δεκαετίας, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα-Δία στον Αιγόκερω, πραγματοποιείται στις 12 Ιανουαρίου! Πρόκειται για μια πλανητική συνάντηση που θα καθορίσει τις τύχες της ανθρωπότητας για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος σε πολλά και σημαντικά επίπεδα του δημόσιου βίου, και όχι μόνο. Η όψη αυτή, που θα επαναληφθεί μέσα στην επόμενη διετία, προβλέπεται να φέρει ριζικές ανακατατάξεις σε οικονομικό επίπεδο, με την κατάρρευση του παρόντος αποτυχημένου οικονομικού μοντέλου και την σταδιακή ανάδειξη μιας νέας οικονομικής πραγματικότητας στον πλανήτη.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής μας δραστηριότητας στην υγεία του πλανήτη θα διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του νέου μοντέλου οικονομικής διαχείρισης, ενώ μια ριζική αλλαγή στην οικολογική συνείδηση και στην οικονομική πρακτική θα αφήσει εκτεθειμένες τις μεγάλες, ρυπογόνες και δυσκίνητες οικονομίες του πλανήτη, με συνέπεια να υπάρξουν πολύ μεγάλης κλίμακας οικονομικές-γεωπολιτικές ανακατατάξεις μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Μεγάλες και περιφερικές δυνάμεις θα καταποντιστούν, ενώ νέοι ισχυροί παίκτες θα λάβουν θέση μάχης στην παγκόσμια σκακιέρα. Η σύνοδος αυτή θα καθορίσει τη μοίρα και το μέλλον πολλών κρατών, και πρώτα απ όλα αυτό των Η.Π.Α, της Ρωσίας και της Κίνας!

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αποπλάνησης, της ομορφιάς, της χαράς και της πολυτέλειας περνάει στις 13 του μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων. Στην των τριών περίπου βδομάδων που ακολουθεί, θα ευνοηθούν σε οικονομικό επίπεδο τα ζώδια της γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) και του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς). Η δημιουργικότητα απογειώνεται, ενώ ο ρομαντισμός που θα επικρατεί το διάστημα της διέλευσης της από το ζώδιο των Ιχθύων θα βοηθήσει στην εξομάλυνση σχέσεων ή στην γέννηση καινούργιων ερώτων. Στα τέλη του μήνα μπορεί να φέρει μια πολλά υποσχόμενη καινούργια συνάντηση! Προσοχή όμως στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς δεν αποκλείονται ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετοί, με αύξηση του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Ερμής περνά στις 16 Ιανουαρίου στον Υδροχόο, φέροντας μαζί του μια πλημμυρίδα πληροφοριών και εμπορικών προσφορών! Νέες ιδέες για εμπορικές κυρίως δραστηριότητες θα γεννηθούν και θα έχουν πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας, αρκεί να μην γίνουν πρόχειρες και βεβιασμένες κινήσεις. Είναι μια ιδανική περίοδος για επανεξέταση των σχεδίων δράσης, αναζήτηση πληροφοριών και εμπορικών εταίρων, ικανών και έμπειρων που μπορούν να συμπορευτούν στα νέα μας επαγγελματικά βήματα.

Από άποψη καιρικών συνθηκών, η μετακίνηση αυτή του Ερμή μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις επικοινωνίες, το εμπόριο, τις μετακινήσεις και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, καθώς αναμένεται να προκαλέσει απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, χιονοθύελλες ή ισχυρούς ανέμους. Θα πρέπει το διάστημα αυτό να αναμένουμε αρκετά προβλήματα στην αεροπλοΐα και στην χερσαία ή θαλάσσια μετακίνηση, με το κλείσιμο αεροδρομίων και οδικών ή σιδηροδρομικών δικτύων ή εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω βλαβών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο πραγματοποιείται στις 25 Ιανουαρίου, τη μέρα που τοποθετείται και η κινέζικη πρωτοχρονιά του έτος του Αρουραίου, με στοιχείο του το μέταλλο! Κατά την κινεζική παράδοση, ένα έτος Αρουραίου συμβολίζει το ξεκίνημα ενός καινούργιου 12ετούς κύκλου ζωής και δραστηριοτήτων, καθώς το συγκεκριμένο ζώδιο είναι το πρώτο στην σειρά και ανοίγει τον κύκλο. Η μέρα αυτή απαιτεί αρκετή προσοχή λόγω των απρόοπτων γεγονότων και των ξαφνικών εμποδίων, κυρίως στην επαγγελματική σφαίρα. Θα απαιτηθεί προσέγγιση των προβλημάτων από μια εντελώς καινούργια σκοπιά και να αναζητηθούν καινοτόμες λύσεις. Οι αποφάσεις όμως που θα ληφθούν θα φέρουν καινούργιες ευκαιρίες και θα ανοίξουν δρόμους που δεν είχαμε υπολογίσει, ίσως ούτε και φανταστεί! Προσοχή απαιτείται τις μέρες αυτές σε ζητήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν, κυρίως στα κάτω άκρα.

Και τέλος, η 29η Ιανουαρίου είναι μια μέρα αρκετά δύσκολη για τις προσωπικές μας σχέσεις, μια μέρα που απαιτεί ψυχραιμία και διπλωματία. Θα υπάρξουν ξαφνικές συγκρούσεις και έντονες αντιπαραθέσεις, που θα οφείλονται σε παρεξηγήσεις ή σε ζήλιες. Εάν δεν θέλετε να μετρήσετε σημαντικές απώλειες, κρατήστε τα νεύρα σας υπό έλεγχο!

Καλό και δημιουργικό μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: