Ζώδια και καραντίνα

Ζώδια και καραντίνα

Σαν ανθρωπότητα ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες, με το ένα τρίτο των κατοίκων της γης σε κατ οίκον περιορισμό και το υπόλοιπο, που ακόμη κινείται ελεύθερα και συνεχίζει να απολαμβάνει την ζωή του, να φοβάται ότι θα έχει αργά ή γρήγορα την ίδια μοίρα. Ξεχνάμε όμως ότι σε όλες τις μεγάλες υγειονομικές κρίσεις που έχουν προηγηθεί στους αιώνες που πέρασαν, ο κόσμος έμεινε στα σπίτια του, έγκλειστος, μέχρι να περάσει το κακό και να επανέλθει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς.

Το παρόν άρθρο αποσκοπεί στο να μας κάνει λίγο να χαμογελάσουμε, εξετάζοντας με λίγο χιουμοριστικό τρόπο την αντίδραση των ζωδίων στην απομόνωση. Ενδεχομένως να αναγνωρίσουμε κάποια χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές δικές μας ή σε μέλη της οικογένειας μας, βαλμένες κάτω από μεγεθυντικό φακό. Γιατί πολλά βαριά και δυσοίωνα έχουν γραφεί και είναι καιρός να ανεβούμε λίγο ψυχολογικά για να αντέξουμε ψυχικά και πνευματικά το αναπόφευκτο.

Τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες των τριών ζωδίων, ανάλογα με το στοιχείο που τα χαρακτηρίζει: φωτιά, γη, αέρας και νερό. Το κάθε στοιχείο έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό περιβάλλον για να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να διαπρέψει. Τις εποχές αυτές όμως το περιβάλλον είναι το ίδιο και το αυτό, όμοιο για όλους μας: το σαλόνι, άντε και η κουζίνα του σπιτιού μας.

Τα ζώδια της φωτιάς χρειάζονται δράση και ελευθερία κίνησης, όπως η φωτιά θρέφεται με το οξυγόνο του αέρα. Εάν της λείψει το οξυγόνο, θα σβήσει. Τα ζώδια της γης είναι αυτά που θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση λογικά και με υπομονή και επιμονή θα περάσουν αρκετά αλώβητοι τον εγκλεισμό. Τα ζώδια του αέρα όμως, χρειάζονται ανοιχτές εκτάσεις για να σαρώσουν, κάτι που τώρα δεν διαθέτουν. Και για τα ζώδια του νερού η αέναη κίνηση είναι ζωικής σημασίας, γιατί η στασιμότητα αυξάνει την τοξικότητα τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πως θα συμπεριφερθούν τα ζώδια σε συνθήκες αναγκαστικού εγκλεισμού και πως θα βιώσουν το τέλος του κύκλου αυτού και τις πρώτες ώρες της νέας τους ελευθερίας:

Κριός

 Έχει τόση ενέργεια που δεν ξέρει τι να κάνει για να περάσει την ώρα του/της. Συνηθισμένος σε συνεχή κίνηση, του/της είναι απόλυτα αδύνατο να καθίσει και να απολαύσει στιγμές ηρεμίας. Και επειδή με τις δουλειές του σπιτιού δεν το έχει και πολύ, θα θυμηθεί μερεμέτια που πρέπει να γίνουν, θα μετακινήσει τα έπιπλα, θα κάνει δέκα σβούρες τη μέρα από δωμάτιο σε δωμάτιο, θα σκαρφαλώσει στα ντουβάρια και θα κρεμαστεί από τα πολύφωτα. Ζει τον απόλυτο εφιάλτη του/της, και επειδή δεν είναι ισορροπημένος στις συνθήκες αυτές, τρώγεται με τα ρούχα του/της, με την οικογένεια του/της, ενοχλεί τους φίλους του/της και ξεδίνει στο αλκοόλ και το σεξ. Μόλις δε δοθεί το σήμα για την άρση του περιορισμού κυκλοφορίας, θα είναι ο πρώτος που θα ξεπορτίσει και θα κάνετε μαύρα μάτια να τον ξαναδείτε. Για αυτό, «απολαύστε» τον/την τώρα που μπορείτε.

Ταύρος

 Ο ράθυμος και καλοπερασάκιας Ταύρος ζει τον παράδεισό του/της! Δεν χρειάζεται να ξυπνάει από τη νύχτα και να τρέχει στη δουλειά, δεν έχει κανέναν να τον/την ζαλίζει να κάνει πιο γρήγορα. Για αυτόν είναι περίοδος διακοπών, βέβαια χωρίς ήλιο και θάλασσα, αλλά παρόλα αυτά διακοπές. Και δεν χρειάζεται να μετακινηθεί καν. Απολαμβάνει απενοχοποιημένη την τεμπελιά του/της, το εξαίσιο φαγητό που μαγείρεψε, τον καφέ του/της με την άνεση του, συνοδεία πάντα γλυκού. Μπορεί να μην είναι η τουρτίτσα που ονειρεύτηκε, αλλά και ο χαλβάς ο σπιτικός καλός είναι. Έχει τις σειρές του/της που παρακολουθεί στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο, καθισμένος στον άνετο καναπέ του/της, τριγυρισμένος από σνακ, ποτά, τσιγάρα και ότι μπορεί να χρειαστεί, για να μην αναγκαστεί να σηκώνεται με το παραμικρό. Με το που θα τελειώσει η περίοδος του εγκλεισμού, αφού καταραστεί πολλάκις την ατυχία του/της, θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από το ρουχάδικο της γειτονιάς του/της, γιατί δεν θα χωράει πιά ούτε σε τσουβάλι. Και βέβαια θα αλλάξει καναπέ, γιατί ο παλιός θα έχει γίνει ένα με το πάτωμα…

Δίδυμοι

 Οι Δίδυμοι είναι αέρας. Και σαν αέρας, εδώ πατάνε και εκεί βρίσκονται. Μόνο που τώρα δεν μπορούν να το κάνουν, και αυτό τους οδηγεί στα κάγκελα… Ως ζώδιο της επικοινωνίας, δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον τρόπο που θέλει και έχει ανάγκη. Πάνε οι μετακινήσεις, πάνε οι καφέδες με τα παρεάκια, πάνε τα κουτσομπολιά, πάνε και τα φλερτ. Τώρα μιλάει κρεμασμένος από τα μπαλκόνια με τους γείτονες, κάνει γυμναστική στο σπίτι, ανοίγει δουλειές για να ξεχαστεί, αλλά του/της λείπει η επαφή και η επικοινωνία. Και γι αυτό σαπίζει τα social media, παρακολουθεί το κάθε meme που ανεβαίνει και το αναμεταδίδει με πάθος, επικοινωνεί με τους φίλους του/της τηλεφωνικά σε καθημερινή βάση, μη πούμε κάθε λίγες ώρες, σχολιάζει τα πάντα και γενικά ψάχνει να βρει τι θα κάνει γιατί βαριέται αφόρητα. Με το που θα έχει το ελεύθερο να μετακινηθεί, το πρώτο που θα οργανώσει είναι ένα καφές με όλη την παρέα, έτσι για να πάρει ανάσα και πάλι και να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα. Και βέβαια ένα καλό ξενύχτι, με πολύ ποτό, χορό, φλερτ και σεξ! Για να ξεμπουκώσει η μηχανή βρε αδερφέ!

Καρκίνος

Ένας/μία Καρκίνος θα χαρεί αρχικά, που θα έχει όλη του/της την οικογένεια γύρω του/της, ασφαλή, να την φροντίζει και να την κανακεύει. Αυτό όμως θα κρατήσει μερικές ώρες, ούτε καν μια μέρα. Μετά θα αρχίσει η γκρίνια και η μουρμούρα. Γιατί δεν συμμαζεύουν και δεν καθαρίζουν, γιατί τα περιμένουν όλα στα χέρια, γιατί κατάντησε δουλικό και άλλα συναφή. Περνάει τις μέρες και τις ώρες του/της καθαρίζοντας, μαγειρεύοντας, αλλάζοντας διαρρύθμιση και διακόσμηση, παρακολουθώντας τα γύρω σπίτια από το μπαλκόνι και σχολιάζοντας πικρόχολα. Στην επικοινωνία με τους φίλους του/της διαμαρτύρεται για την κούραση, που έχει τόσα άτομα συνεχώς στο κεφάλι του/της, για την ακαταστασία που επικρατεί, για την έλλειψη φαρμάκων και αντισηπτικών, δεν παραλείπει όμως να ενδιαφερθεί για την υγεία φίλων και γνωστών, να ενημερωθεί για το ποιος μάλωσε με ποιόν, ποιανού ο γάμος δεν πάει καλά και ποιος θα χωρίσει μετά την κρίση. Ωστόσο ευχαριστεί τον Θεό που με τον εγκλεισμό, παρά το κακό που μας βρήκε, θα έχουν περισσέψει μερικά φράγκα να βάλουνε στην άκρη. Μετά την λήξη του συναγερμού, θα κάνει ένα καλό καθάρισμα του σπιτιού, λες και δεν έφαγε ήδη τα μάρμαρα, και θα οργανώσει ένα τραπέζι με την παρέα ή την ευρύτερη οικογένεια.

Λέων

Ένα Λιοντάρι έχει την απόλυτη ανάγκη να κυκλοφορήσει για να το δουν και να το θαυμάσουν. Και επειδή το ενδεχόμενο αυτό αποκλείεται, θα σκαρφιστεί άλλους τρόπους για να ικανοποιήσει τον ναρκισσισμό του/της.  Ευτυχώς που υπάρχουν και τα social media… Αυτή θα προβάρει ρούχα, θα ντυθεί, θα φτιάξει νύχια και μαλλί, θα βαφτεί, αυτός θα επιλέξει μπλουζάκια που αναδεικνύουν τους μύες που έχτισε με ιδρώτα στο γυμναστήριο και θα αφήνουν σε κοινή θέα τα υπέροχα τατουάζ του, και αφού κοιταχτεί με τις ώρες στον καθρέφτη και θαυμάσει την αρτιότητα του αποτελέσματος, θα βγάλει μια σειρά από σέλφι. Ίσως και να κάνει και ένα πέρασμα από το μπαλκόνι, έτσι για να δει αντιδράσεις των γειτόνων, μην πάει στράφι τόσο κόπος… Μέχρι να αποφασίσει δε πιά θα ποστάρει, έχει περάσει η μισή μέρα «δημιουργικά». Τον υπόλοιπο καιρό θα ανησυχεί για τους αγαπημένους του/της και τις δουλειές του/της που πάνε στο βρόντο και δεν θα μπορέσει να πάει εκείνο το ταξιδάκι στη Μύκονο που προγραμμάτιζε. Η ηρεμία του/της είναι επιφανειακή και θα τις λείπει η ελευθερία κινήσεων, αλλά θα αποφύγει να το δείξει. Μόλις δε πάρει το οκ να βγει, θα ρίξει κάτι πρόχειρο επάνω του/της, την Άρτα και τα Γιάννενα δηλαδή, για να θα βγει στο σεργιάνι και να προσκυνήσουν όλοι την εκπάγλου ομορφιά και την μεγαλοπρέπεια του/της.

Παρθένος 

Το πρώτο που θα κάνει η Παρθένος σε μια περίοδο εγκλεισμού λόγω επιδημίας, είναι να σκουπίσει, να σφουγγαρίσει και να απολυμάνει τους πάντες και τα πάντα. Θα προμηθευτεί οινόπνευμα, αντισηπτικά με το κιλό, φάρμακα για μια ζωή και θα ταμπουρωθεί στο σπίτι. Από την μπανιέρα θα βγαίνει και στο ντους θα μπαίνει μέχρι να ξεβαφτιστεί, από το φόβο μη και έκατσε κανένα μικρόβιο επάνω του/της. Μισεί το να αισθάνεται παγιδευμένος και αντιπαραγωγικός, για αυτό όλο και κάτι θα σκαρφιστεί να κάνει, για να ξεχαστεί και να περάσει τη μέρα του/της. Θα ανησυχεί για τους φίλους και τους δικούς του/της ανθρώπους, τους οποίους θα συμβουλεύει ανελλιπώς να τρώνε υγιεινά, να παίρνουν βιταμίνες, να γυμνάζονται και γενικά να κρατιούνται στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Και φυσικά θα γκρινιάζει. Γιατί αυτή είναι η αγαπημένη του/της ασχολία. Μέχρι να σπάσει τα νεύρα των γύρω του/της και να αρχίζουν να πηδούν από τα μπαλκόνια για να σωθούν. Μόλις λήξει η περίοδος περιορισμού θα επιστρέψει ψύχραιμα στην δουλειά του/της, θα σηκώσει τα μανίκια και θα ξεκινήσει να βάζει σε τάξη το χάος που έχει δημιουργηθεί. Σαν να μην συνέβη τίποτε δηλαδή. Αλλά θα συνεχίσει να γκρινιάζει, γιατί αυτό του/της δίνει ζωή.

Ζυγός

Την πρώτη μέρα εγκλεισμού του ένας Ζυγός έχει πλήθος ιδεών, για το πως να περάσει δημιουργικά την περίοδο που ακολουθεί. Πράγματα που ήθελε πάντοτε να κάνει και δεν είχε ποτέ τον χρόνο, χόμπι που ποτέ δεν προσπάθησε να τα εξελίξει λόγω άλλων υποχρεώσεων. Και μέχρι να αποφασίσει με τι θα καταπιαστεί πρώτα, θα κάνει μια μικρή επιδρομή στα σνακ και τις λιχουδιές που έχει κρύψει για περίοδο ανάγκης, έτσι για να ανέβει λίγο ψυχολογικά βρε παιδί μου! Μετά θα ανοίξει τις ντουλάπες και θα αναπολήσει τις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησε, όταν πήγε στο τάδε μαγαζί με εκείνη την παρέα και φορούσε εκείνο το υπέροχο Αρμάνι που πλήρωσε μια περιουσία τότε. Χαλάλι όμως, γιατί όλοι έμεινα με το στόμα ανοιχτό να τον/την θαυμάζουν! Γιατί όχι να το παινευτεί, αλλά και πρόσωπο έχει, και από κορμί κορμάρα! Και αφού είναι στο τσακίρ κέφι, θα βγάλει μια σέλφι να την μοιραστεί με τον κόσμο του/της, και τσουπ και μια ενσταντανέ από το παρελθόν, στα μπουζούκια πρώτο τραπέζι πίστα ή από το ταξίδι τις εποχές εκείνες τις καλές, στις Κάνες, στην Κρουαζέτ, με ύφος μπλαζέ εν είδη χολιγουντιανού αστέρα. Η καραντίνα θα λήξει και δεν θα έχει αποφασίσει ακόμη με τι να ασχοληθεί τις μέρες του εγκλεισμού, αλλά δεν πειράζει βρε, πέρασε καλά, αυτός/αυτή και οι αναμνήσεις του/της. Καιρός τώρα να βγει και να τον/την θαυμάσουν τα πλήθη!

Σκορπιός

Ο Σκορπιός αγαπά την απομόνωση, οπότε δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Αντίθετα θα βρει χρόνο να ασχοληθεί με την επιδημία σε βάθος. Θα ψάξει, θα διαβάσει, θα ενημερωθεί, θα αναρωτηθεί και θα θελήσει να φτάσει στον πάτο του μυστηρίου. Το ποιος κατασκεύασε τον ιό, για πιο λόγο, πως ξέφυγε από τον έλεγχο, ποιος ήταν ο πρώτος που μολύνθηκε, τίνος παιδί ήταν, που έμενε, γιατί είχε κρυμμένες χειροπέδες στη ντουλάπα του, και άλλα τέτοια συναφή. Ενδιάμεσα, για να ξελαμπικάρει κάπως, θα κάνει το αφρόλουτρο του/της με κεριά στο γείσο της μπανιέρας και το ποτήρι το κρασί στο χέρι, για να επανέλθει αμέσως μετά στην εξέταση του μυστηρίου. Γιατί τι καλύτερο από ένα μυστήριο που περιμένει να επιλυθεί. Ως νέος Πουαρό σε οίστρο, θα εκπονήσει θεωρίες συνομωσίας και θα μπει τόσο βαθιά στο πετσί του ρόλου, που θα τις ζήσει σαν σε ταινία. Με το τέλος της περιόδου εγκλεισμού του/της, θα επανέλθει στις κανονικές του/της ασχολίες, αλλά θα μοιραστεί με τους γύρω του/της τα όσα «ανακάλυψε», καθώς είναι και μεγαλόψυχος.

Τοξότης

«Ποιος με καταράστηκε και ζω τέτοιο κακό» είναι η πρώτη σκέψη ενός Τοξότη, και αμέσως μετά θα αναζητήσει τρόπους να την κοπανίσει από την καραντίνα, χωρίς να τον/την πάρουν χαμπάρι. Εν ανάγκη, ας θυσιάσει το κορμάκι του/της, εάν η αστυνομία δεν παίρνει από λόγια, παρακάλια και «λογικά επιχειρήματα». Τις μέρες του εγκλεισμού του/της, τις ζει σαν παιδική ασθένεια, βαριά και με πολλή γκρίνια. Κάνει ανάρμοστα και κακόγουστα αστεία από τηλεφώνου με τους φίλους του/της, είναι επιθετικός με τους γύρω του/της, μόνιμα κακόκεφος, και μόνο το κρασάκι και καμιά γυμνή σέλφι μπορεί να τον/την ανεβάσει κάπως. Για να καταπνίξει την ανία του/της, θα μπει σε chat room και θα φλερτάρει με τους πάντες και τα πάντα, ακόμη και με τις πόρτες και τα πόμολα, υποσχόμενος καυτές στιγμές τις πρώτες ώρες τις λευτεριάς. Και το τηλεφωνικό σεξ όμως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα… Και δεν θα ξημερώσει εκείνη η άγια μέρα που θα μπορέσει επιτέλους να βγει από το σπίτι του/της; Ένα σακίδιο και στο αεροδρόμιο κατευθείαν, να πάει να πιεί ένα καφέ στην Ρώμη, να αισθανθεί άνθρωπος και πάλι.

Αιγόκερως

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ένας Αιγόκερως μόλις μπει σε κατ οίκο περιορισμό, είναι να μετρήσει τα λεφτά του. Να ελέγξει κατά πόσο είναι ασφαλείς οι επενδύσεις του και να χτυπηθεί που δεν το προέβλεψε, να αγοράσει έγκαιρα χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Δεν πειράζει όμως, γιατί ευκαιρίες υπάρχουν και τώρα, αλλά και στο μέλλον πολύ περισσότερες. Ας είναι καλά το διαδίκτυο, όλο και κάτι θα βρει να βγάλει κανένα φράγκο. Και αν θέλει ο Παντοδύναμος και την πηδήξουμε, θα έχει τόσες ευκαιρίες που δεν θα προλαβαίνει να μαζεύει φράγκα. Τα πάντα στην ζωή ενός Αιγόκερου μεταφράζονται σε σκληρό νόμισμα και την περίοδο εγκλεισμού του/της θα έχει άπλετο χρόνο να ασχοληθεί με το πως να αυξήσει τα εισοδήματα ή την περιουσία του/της. Δεύτερη αγαπημένη ασχολία είναι οι θεωρίες συνομωσίας. Τις παρακολουθεί με πάθος, τις εξελίσσει, προσθέτοντας δραματικό βάθος και τις επαναφέρει με νέα μορφή στην κυκλοφορία! Και με αυτά και με εκείνα, πέρασε ο καιρός, άνοιξαν οι πόρτες, άρθηκε ο περιορισμός και ήρθε η ώρα να βγάλουμε λεφτά…

Υδροχόος

Για τον/την αεικίνητο και πολυάσχολο Υδροχόο, ο κατ οίκον περιορισμός είναι θεόσταλτος, για να μπορέσει να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί. Και αφού χορτάσει ύπνο και σαβουροφάει για μερικές μέρες, θα αρχίσει η πλήξη και η ανία. Εκεί είναι που θα ανοίξει δουλειές στο σπίτι, θα τακτοποιήσει τα έγραφα του/της, θα βάλει σε τάξη τα πράγματα του/της, θα μαγειρέψει μαζεμένα φαγητά για τις επόμενες δέκα βδομάδες, γιατί ξέφυγε πολύ η κατάσταση με τα πρόχειρα γεύματα και τα σνακ, και αφού τα κάνει όλα αυτά, θα το ρίξει στην γιόγκα, τον διαλογισμό και το διάβασμα. Ίσως και να γράψει σκέψεις και απομνημονεύματα, εν είδη ημερολογίου καταστρώματος. Για να καταγράφει εμπειρίες και συναισθήματα και να ονειροπολήσει το ιδανικό μέλλον, όπου όλοι μαζί, συναδελφωμένοι και αγαπημένοι, θα ανοικοδομήσουν ένα καινούργιο και δικαιότερο κόσμο. Και μετά τον εγκλεισμό του/της θα αφοσιωθεί με ψυχή και σώμα στη πραγμάτωση των ονείρων του αυτών.

Ιχθείς

Για τα ψαράκια υπάρχουν διάφορα σενάρια. Μια μερίδα των Ιχθύων θα αφοσιωθεί στην μεταφυσική, θα διαβάσει, θα μελετήσει και θα αναζητήσει λύσεις και καθοδήγηση από το Σύμπαν και τον Πλάστη μας. Μια άλλη δε μερίδα, θα βυθιστεί στην ονειροπόληση, που τόσο την έχει πρόχειρη με τον Ποσειδώνα κυβερνήτη του, και την μαγεία ενός φανταστικού κόσμου. Η ονειροπόληση θα φέρει αναμνήσεις, η αναμνήσεις την νοσταλγία και νάσου οι παλιές ατζέντες να βγαίνουν από τη ναφθαλίνη, και μαζί με αυτές και οι προ πολλού λησμονημένοι γνωστοί, φίλοι και εραστές. Ευκαιρία είναι να αποκαταστήσουμε τις επαφές μας, λέμε τώρα, να ανταλλάξουμε νέα και να δούμε πως την βγάζουν. Το αν έχουν όρεξη να μας ακούσουν, είναι άλλο θέμα. Αλλά εμείς θα έχουμε κάνει το καθήκον μας. Τα δύσκολα θα ξεκινήσουν για τους Ιχθείς με την λήξη του συναγερμού και την επιστροφή στην ομαλότητα. Γιατί άντε να προσγειωθείς στον πραγματικό κόσμο και να ασχοληθείς με προβλήματα…

Και με αυτά κλείνουμε, υπενθυμίζοντας ότι παραμένουμε σπίτι, φίλες και φίλοι, φροντίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία και την ασφάλεια τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων, ξεκουραζόμαστε όσο έχουμε την δυνατότητα και οργανώνουμε το αύριο όσο καλύτερα μπορούμε!

Αλίντα Κανάκη  

Δημήτρης Μήτρας

  ★  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: