Σμυρναίικα κουλουράκια Χριστουγέννων από την Αλίντα Κανάκη

Σμυρναίικα κουλουράκια Χριστουγέννων από την Αλίντα Κανάκη

Πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια από την Σμύρνη αφράτα και τραγανά !

Υλικά :

1 κιλό βούτυρο (μισό βούτυρο και μισό μαργαρίνη)
1 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 κιλό ζάχαρη
3 βανίλιες
2κσ. μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι περίπου 2 και 1/2 κιλά
αβγό για επάλειψη

 

 

 

 

Παρασκευή :

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Στο αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει  και λίγο λίγο (προσεχτικά γιατί πιτσιλάει) προσθέτουμε το σπορέλαιο. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να χτυπηθούν καλά. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Πλάθουμε τα κουλουράκια πλεξούδες και αλείφουμε με αβγό.Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Αλίντα Κανάκη  

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU