Κοκκινιστό μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι από την Αλίντα Κανάκη !

Κοκκινιστό μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι από την Αλίντα Κανάκη !

Ένα παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο με αρώματα, πλούσια σάλτσα και μπόλικο κεφαλοτύρι που κάνουν την συνταγή ανεπανάληπτη !

Υλικά :

½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κ.σ. πελτέ

3 τομάτες τριμμένες ή 1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη

½ ποτήρι κρασί κόκκινο

1 φύλλο δάφνης

2 μπαχάρια

1 ξύλο κανέλας

1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι

1 φύλλο δάφνης προαιρετικά

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (για παστίτσιο) ή Νο 5

100 γρ. κεφαλοτύρι  τριμμένο

2 – 3  κ.σ. ελαιόλαδο

70 γρ. παραδοσιακό φρέσκο βούτυρο για τα μακαρόνια

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι μας μέχρι να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε και την τομάτα, την δάφνη, το κόκκινο πιπέρι, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο την κανέλα. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου, μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα και αλατίζουμε στο τέλος. Γίνεται μαλακό σαν λουκούμι! Βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο που γράφει η συσκευασία, σουρώνουμε, βουτυρώνουμε με παραδοσιακό φρέσκο βούτυρο που έχουμε κάψει καλά και τα ανακατεύουμε με το μισό κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε σε πιατέλα  με το κρέας την σάλτσα του και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *