Πανσέληνος στον Ζυγό στις 6 Απριλίου 2023

Πανσέληνος στον Ζυγό στις 6 Απριλίου 2023

Η Πανσέληνος του Απριλίου λαμβάνει χώρα στις 6 του μήνα, στις 07:34 ώρα Ελλάδος και είναι στο ζώδιο του Ζυγού, στην 16η μοίρα. Λόγω της θέσης της στον ζωδιακό, θα υπάρξει τις μέρες που έπονται έντονη η ανάγκη για αρμονία και ισορροπία. Δεν θα θέλαμε να διακινδυνεύσουμε να διασαλευτούν οι υπάρχουσες ισορροπίες για κανένα λόγο, οπότε δεν επιτρέπουμε να εγείρονται ζητήματα, ακόμη και αν μας φαίνονται σημαντικά. Δεν θα πρέπει ωστόσο να φοβόμαστε να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε, από τον φόβο της απόρριψης, ούτε και να κρύβουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα ή ανάγκες.

Η παρούσα Πανσέληνος στον Ζυγό ενεργοποιεί τον άξονα 6ου και 12ου ηλιακού οίκου, οι οποίοι στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύουν, ο μεν 6ος τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, τους εργαζόμενους και την δημόσια υγεία, τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, ενώ ο 12ος τις μυστικές υπηρεσίες, τους μυστικούς πράκτορες και τους κρυφούς εχθρούς. Είναι επίσης οι χώροι εγκλεισμού (φυλακές, νοσοκομεία, ιδρύματα) η εξορία και η μετανάστευση, το έγκλημα και οι φόνοι. Ο 12ος οίκος όμως αντιπροσωπεύει και ότι διαμείβεται παρασκηνιακά, εν αγνοία μας, που μπορεί να μην γίνει ποτέ κοινή γνώση. Η παρούσα Πανσέληνος θα παράγει γεγονότα που θα αφορούν τους τομείς αυτούς της ζωής μας, η απόχρωση των οποίων θα εξαρτάται από τις πλανητικές όψεις που την συνοδεύουν.

Ο ωροσκόπος ή ο πρώτος οίκος της Πανσελήνου βρίσκεται στον πολυπράγμονα και υπερκινητικό Κριό, με κυβερνήτη του τον εριστικό και φιλοπόλεμο Άρη. Είναι το τμήμα του ωροσκοπίου που αντιπροσωπεύει τους λαούς και την γενική κατάσταση των χωρών και από μια πρώτη ανάγνωση μας περιμένουν εντάσεις και αντιπαραθέσεις με την εξουσία. Ο πρώτος οίκος ενεργοποιείται επίσης από την παρουσία του Ερμή, της Αφροδίτης, του Ουρανού αλλά και του Βόρειου Δεσμού, που μας προϊδεάζουν για έκτακτες καταστάσεις, ξαφνικά και πολυδιάστατα γεγονότα. Ο ωροσκόπος βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον Δία (εκκεντρική συμπεριφορά, αλαζονεία και βία) και σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα (τάση ανεξαρτησίας, ακραίες συμπεριφορές).

Ο 10ος οίκος της Πανσελήνου, το Μεσουράνημα ή ο οίκος που αντιπροσωπεύει τους πολιτικούς άρχοντες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στην παρούσα φάση στρυμωγμένοι από την εξέλιξη των γεγονότων, πέφτει στο ζώδιο του Αιγόκερου. Η θέση αυτή δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση υποχώρησης από την πλευρά τους για αποφάσεις που έχουν λάβει. Ο Αιγόκερως είναι γνωστό ότι ζει για την καριέρα του και πολύ δύσκολα μπορεί να τον βγάλει κανείς από την πορεία που έχει χαράξει. Ο δέκατος οίκος ενεργοποιείται από την παρουσία του Πλούτωνα, που προμηνύει αποκαλύψεις και σκάνδαλα. Σχηματίζει δε τετράγωνο με τον Ήλιο (δυσκολίες στην τήρηση των αξιών μας), τετράγωνο με την Σελήνη (επαγγελματική αστάθεια), τετράγωνο με τον Δία (υπερεκτίμηση δεξιοτήτων και υπέρμετρες φιλοδοξίες) και τρίγωνο με τον Ουρανό (εξεύρεση ευφάνταστων λύσεων). Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε, είναι ότι αν και θα συνεχίσουν πολλοί από τους πολιτικούς ηγέτες να βάλλονται από κάθε πλευρά, μέσα από ευφάνταστες λύσεις θα καταφέρουν ενδεχομένως να αποφύγουν τα χειρότερα και αυτή τη φορά.

Οι κύριες όψεις της Πανσελήνου που την επηρεάζουν και της προσδίδουν ιδιαίτερες δονήσεις, είναι μια αντίθεση με τον Δία, μια ευρεία αντίθεση με τον Χείρωνα, μια χιαστί όψη με τον Ουρανό και ένα τετράγωνο με το Μεσουράνημα. Από ότι φαίνεται, την ηρεμία και ισορροπία που επιζητά ο Ζυγός, το ζώδιο της πολιτικής και της διπλωματίας που κυβερνά την Πανσέληνο του Απριλίου, δεν θα μπορέσει να την βρει στην παρούσα φάση. Το φεγγάρι φαίνεται να επηρεάζει με δυσμενή τρόπο τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην διεθνή πολιτική και διπλωματική σκηνή και οι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να είναι ελπιδοφόρες.

Η αντίθεση Σελήνης-Δία είναι μια όψη που επιτείνει την ανάγκη μας για συναισθηματική κάλυψη. Χρειαζόμαστε να αισθανθούμε ότι έχουμε ένα υποστηρικτικό σύστημα γύρω μας, κάποιος που μπορεί να μας στηρίζει και να μας φροντίσει σωματικά και ψυχικά. Έχουμε την διαρκή ανάγκη να μας διαβεβαιώνει ο σύντροφός μας για τα συναισθήματα του, να αισθανόμαστε ότι παραμένει το ασφαλές μας καταφύγιο. Με την όψη αυτή είμαστε συνήθως αρκετά πιο εσωστρεφείς και συγκρατημένοι και τείνουμε να στρεφόμαστε σε πιο πνευματικές αναζητήσεις, χωρίς όμως να απαρνούμαστε την άνεση και τα υλικά μας αγαθά ή απολαύσεις. Η τόσο αυξημένη μας ανάγκη για ψυχική και φυσική παρουσία του συντρόφου μας, μπορεί ωστόσο να δημιουργήσει προστριβές με το ταίρι μας, ειδικά εάν αντιμετωπίζει τον δικό του κυκεώνα προβλημάτων και προκλήσεων την περίοδο αυτή.

Ο Δίας στον 12ο ηλιακό οίκο, όπως συμβαίνει στην Πανσέληνο του Απριλίου, φέρνει πολλές φορές οφέλη από αόρατες πηγές. Παρέχει προστασία σε όσους είναι πρόθυμοι να τείνουν χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη και τους ανταμείβει σε ανύποπτο χρόνο. Η παρουσία όμως του πλανήτη στον 12ο οίκο μας οδηγεί πολλές φορές σε υπερβολές, σε κακώς μελετημένες πράξεις και σε υποσυνείδητες ενέργειες, που δεν ενδείκνυται πάντοτε, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η Πανσέληνος σχηματίζει επίσης μια ευρεία αντίθεση με τον αστεροειδή Χείρωνα, μια όψη που φαίνεται να έχει αρκετά ισχυρή επιρροή στο φεγγάρι. Σημειολογικά η όψη αυτή μπορεί να αποκαλύψει μια βαθιά πληγή του παρελθόντος, την οποία δεν έχουμε ξεπεράσει, ούτε και φαίνεται να έχουμε την δύναμη να την αντιμετωπίσουμε. Είναι ένας πόνος που επανέρχεται και μας ταλαιπωρεί, και μπορεί να αφορά την επώδυνη σχέση με έναν γονέα μας, την απόρριψη που έχουμε βιώσει, την εγκατάλειψη ή τον εκφοβισμό, ή οτιδήποτε άλλο άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ψυχή μας, όπως ένα ατύχημα ή μια αναπηρία.

Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από μια νέα πληγή που θα ξυπνήσει τις μνήμες του παρελθόντος ή ενδεχομένως να προσελκύσουμε ανθρώπους στην ζωή μας που θα επιδεινώσουν με την συμπεριφορά τους το ψυχικό φορτίο που ήδη φέρουμε. Το ζητούμενο είναι να αναζητήσουμε τρόπους επούλωσης των τραυμάτων μας, αντιμετωπίζοντας τον πόνο κατάματα, ώστε να κλείσουμε παλιά κεφάλαια της ζωής μας και να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε σαν προσωπικότητες. Ο Χείρωνας, ο μεγάλος θεραπευτής, αυτό τον ρόλο έρχεται να διαδραματίσει, αρκεί να θελήσουμε να παλέψουμε για την ίαση μας.

Η χιαστί όψη του φεγγαριού με τον Ουρανό δημιουργεί ένταση, άγχος και αστάθεια. Έχουμε την ανάγκη να διαρρήξουμε τα δεσμά μας, να απαλλαγούμε από περιορισμούς και να βιώσουμε με ενθουσιασμό τις αλλαγές. Υπό την επιρροή της όψης είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν έντονες μεταπτώσεις στην διάθεση ή και περίεργες συμπεριφορές, έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα αλλά και ατυχήματα λόγω έντασης ή απροσεξίας. Τις μέρες αυτές υπάρχει το ενδεχόμενο να γεννηθεί ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον με ένα άτομο εκκεντρικό ή αντισυμβατικό.

Μια νέα σχέση ωστόσο ή ένας κεραυνοβόλος έρωτας θα μπορούσε να φέρει αναστάτωση στην καθημερινότητα μας και προβλήματα σε υπάρχουσες σχέσεις. Ίσως όμως η σχέση αυτή να ήρθε για να διευθετήσει κάποια άλυτα καρμικά ζητήματα του παρελθόντος. Πέρα από την συναισθηματική μας ζωή ωστόσο, ίσως να υπάρξουν ξαφνικές και ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, εάν είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές. Ας αποφύγουμε όμως αποφάσεις εν θερμώ, χωρίς σοβαρή σκέψη και ανάλυση. Η έντονη επαναστατική ενέργεια της όψης καλό θα ήταν να διοχετευθεί στοχευμένα σε δημιουργικές προσπάθειες, παρά να αφεθεί να κυριεύσει την καθημερινότητα μας.

Από τις δευτερεύουσες όψεις της Πανσελήνου ξεχωρίζουν μια σειρά από εξάγωνα και τρίγωνα, που αμβλύνουν κάπως τις δύσκολες επιρροές των κύριων όψεων. Ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη, μια όψη που ευθύνεται για την οξυδέρκεια και τις γρήγορες αποφάσεις. Με την βοήθεια του εξαγώνου μπορούμε να βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδια μας και να πετύχουμε με το θάρρος και το μαχητικό πνεύμα που θα μας διακρίνει.

Ο Ερμής σχηματίζει επίσης εξάγωνο με τον Κρόνο, μια αρμονική όψη που δίνει ισορροπία και οδηγεί σε μια πιο πρακτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Οι οξείες νοητικές μας ικανότητες μπορούν να συνδυαστούν τώρα με το ανοιχτό και επικοινωνιακό μας πνεύμα και να επιλυθούν με ευκολία συγκρούσεις ή αντιπαραθέσεις. Με κοινή λογική και πρακτικότητα, μπορούμε να εκπονήσουμε μακροχρόνια σχέδια ή να συνάψουμε εποφελείς επιχειρηματικές επαφές και συνεργασίες.

Το τρίγωνο Άρη-Κρόνου μας κάνει προσεκτικούς, συνεπείς, ακούραστους και ικανούς επιχειρηματίες. Οι οργανωτικές μας ικανότητες υπό την επιρροή της όψης είναι απαράμιλλες και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τα εμπόδια με ευκολία. Μας δίνει η όψη την δύναμη, την επιμονή αλλά κυρίως την φιλοδοξία, να αναλάβουμε δύσκολα εγχειρήματα και να τα φέρουμε σε πέρας με επιτυχία, καταφέρνοντας ένα επίτευγμα που θα έχει διάρκεια στο χρόνο.

Τέλος, το εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα χαρίζει μια αίσθηση ρομαντισμού και μπορεί να φέρει αρμονία στις σχέσεις. Η υπερβατικότητα, ο μυστικισμός και η μαγεία διεγείρουν σεξουαλικά το γυναικείο φύλο τις μέρες επιρροής της όψης. Επειδή όμως ο Ποσειδώνας είναι ο θεός της φαντασίας, του ονείρου, του ιδεατού και του μη πραγματικού, μπορεί η όψη να μας οδηγήσει σε πλατωνικούς έρωτες και εμμονές με άτομα που αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη μας, ή σε αντιπαραθέσεις με το ταίρι μας για γεγονότα που αποτελούν αποκύημα της φαντασίας μας. Η όψη ωστόσο είναι μοναδική για τους καλλιτέχνες του ζωδιακού, μια και γεννά έμπνευση και εγγυάται ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα χαρακτηρίζεται από καλό γούστο.

Πέρα από τις μεικτές επιρροές που θα έχει το φεγγάρι στην προσωπική μας ζωή, στην συλλογική μας ωστόσο ζωή φαίνεται να οδηγεί την κορύφωση των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνόντων και των υπηκόων τους θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση, όποια και να είναι η αιτία της σύγκρουσης τους. Θα υπάρξουν αναταραχές, θα υπάρξουν ανατροπές και θα υπάρξει ισχυρή πίεση από τους πληθυσμούς για αλλαγή πορείας, αλλά στην παρούσα φάση δεν θα είναι κάτι τέτοιο εύκολα εφικτό, καθώς πολλές δράσεις έχουν προαποφασιστεί και δρομολογηθεί.

Η οικονομική κρίση περνάει τώρα πλέον στο επόμενο, πολύ βαθύτερο στάδιο της, με τον πληθωρισμό να κατατρώει τα πολλές φορές πενιχρά εισοδήματα των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων, ενώ τα πολιτικά παιχνίδια με τους ενεργειακούς πόρους της γης επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Μέσα στο διάστημα που ακολουθεί θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη πιο σημαντική υποτίμηση των χρηματιστηριακών αξιών, αυξανόμενα προβλήματα ρευστότητας στον Τραπεζικό τομέα αλλά και φούσκες πάσης φύσης να σκάνε (χρηματιστηριακές, ακινήτων, νομισμάτων, κλπ.) και να συμπαρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους.

Ούτε όμως και στα πολεμικά μέτωπα αναμένεται να υπάρξει αποκλιμάκωση, αντίθετα μάλιστα, καθώς κλίνει ο κύκλος επιρροής των εκλείψεων του φθινοπώρου και ανοίγει ο εαρινός κύκλος εκλείψεων στις 20 Απριλίου, μπορεί να υπάρξει μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση και διασπορά της έντασης και των συγκρούσεων και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Ο Πλούτωνας από την μηδενική μοίρα του Υδροχόου φαίνεται να παίζει με την φωτιά και ενδιαφέρεται να επιταχύνει τις εξελίξεις. Καθώς θα κινείται μέσα στο 2023 μεταξύ των πρώτων μοιρών του Υδροχόου και των τελευταίων του Αιγόκερου, τα χτυπήματα του θα είναι εξαιρετικά βαριά, τόσο στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, όσο και στα πολεμικά μέτωπα. Γιατί θα πρέπει να αφανιστούν ή να περιθωριοποιηθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις, που εμποδίζουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους ή που αντίθετα ονειρεύονται ακόμη πιο ζοφερές μέρες για όλους μας. Οι εξελιξεις αναμένεται να είναι πολλές και ραγδαίες σε πολλά μέτωπα, καθώς εισερχόμαστε σταδιακά στην τελική ευθεία για το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου της παγκόσμιας ιστορίας.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU