Μοσχαράκι Στρογγανόφ ΙΙ Αλίντα Κανάκη

Μοσχαράκι Στρογγανόφ ΙΙ Αλίντα Κανάκη

Το μοσχάρι Στρoγγανόφ ή βόειο κρέας Στρογγανόφ  είναι ένα διάσημο Ρωσικό πιάτο με σοταρισμένα κομμάτια από βοδινό κρέας και σερβίρεται με σάλτσα σμετάνα (ξινή κρέμα). Από τις ρίζες του στα μέσα του 19ου αιώνα στη Ρωσία, έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο μετέπειτα, με σημαντικές παραλλαγές από την αρχική του συνταγή. Το πιάτο πήρε το όνομά του από ένα από τα μέλη της σημαντικής οικογένειας Στρογγανόφ. Ένας θρύλος αποδίδει την εφεύρεση του σε Γάλλους σεφ που εργαζόταν για την οικογένεια, αλλά αρκετοί ερευνητές επισημαίνουν ότι η συνταγή είναι μια εκλεπτυσμένη έκδοση παλαιότερων ρωσικών πιάτων.

Υλικά

1 κιλό βόειο κρέας (κατά προτίμηση ποντίκι)

200 ml κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση σμετάνα)

3 – 4 μεγάλα μανιτάρια

1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό φρέσκο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

μπαχάρι

λίγη μουστάρδα

ελαιόλαδο

2 κουταλιές κόρν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ακολούθως προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά πριν προσθέσουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, τη μουστάρδα και το βασιλικό. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό του κρέατος και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να δέσουν οι γεύσεις. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να σιγοβράσει για δύο λεπτά. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε δύο κουταλιές κόρν φλάουρ για να μας δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό με την σάλτσα του, με ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας, ντεκοράρουμε φυλλαράκια βασιλικού ή μυρωδικά της αρεσκείας μας.

Καλή σας όρεξη!

Αλίντα Κανάκη

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU