Πολίτικα πασχαλινά τσατάλια κουλουράκια με μαχλέπι ΙΙ Αυθεντική συνταγή της Αλίντα Κανάκη

Πολίτικα πασχαλινά τσατάλια κουλουράκια με μαχλέπι ΙΙ Αυθεντική συνταγή της Αλίντα Κανάκη

Πασχαλινά Κουλούρια με Μαχλέπι. Το μαχλέπι είναι αρωματικό μπαχαρικό που κατασκευάζεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς . Στην γεύση είναι παρόμοιο με συνδυασμό πικραμύγδαλου και κερασιού. Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες για να τονίσει την γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων της πολίτικης κουζίνας .

Υλικά:

100 γραμμάρια φυτίνη με βούτυρο γάλακτος

150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο αγελαδινό

½  φλιτζάνι φυτικό λάδι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι ζεστό νερό με λίγη σκόνη σαφράν για κίτρινο χρώμα

2 κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι

1 φακελάκι μπέικν πάουντερ

1 κρόκο αυγού

λίγο αλάτι
4-5 φλιτζάνια αλεύρι (όσο πάρει )

1 κρόκο αυγού και μαύρο- άσπρο σουσάμι για την επικάλυψη.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το μαχλέπι και το μπέικν πάουντερ στο ζεστό νερό. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κορδόνια  τα διπλώνουμε στα τρία η τα κολλάμε ανά τρία κομμάτια σε σχήμα τρίαινας, πλεξούδες, στεφανάκια κ.λ.π. και τα στρώνουμε σε λαμαρίνα που έχουμε πρώτα στρώσει λαδόκολλα περνάμε από πάνω τον κρόκο αυγού πασπαλίζουμε το μαύρο ή άσπρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία

Αλίντα Κανάκη

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU