Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά σε ροδέλες ΙΙ Συνταγή από την Αλίντα Κανάκη

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά σε ροδέλες ΙΙ Συνταγή από την Αλίντα Κανάκη

Νόστιμο εύκολο, εμφανίσιμο και θρεπτικό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι !

Υλικά :

2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε μικρά κυβάκια

1/2 κ. γλυκού κύμινο

1/2 κ. γλυκού κουρκουμά

1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά) ή μια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πρέζα κανέλα ή ένα ξυλάκι κανέλα

1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι ή μέλι

1 κουταλάκι γλυκού μπαλσάμικο ξύδι με ρόδι ή πορτοκάλι

4-5  κλωνάρια ψιλοκομμένο δυόσμο

4-5  κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι κατά βούληση

1 ντομάτα σε ροδέλες για επικάλυψη

Για την σάλτσα :

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ποτήρι (200ml) ζεστό νερό

1 κ. σούπας πετιμέζι ή μέλι

1 κ. σούπας κρέμα βαλσάμικο με ρόδι ή πορτοκάλι

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα, λαδώνουμε πολύ καλά με ένα πινέλο και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200°C. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της σάλτσας με το ζεστό νερό. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά τις ντομάτες, την πιπεριά τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, το πετιμέζι, το μπαλσάμικο και μαγειρεύουμε με σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 30 λεπτά μέχρι να μελώσει ή σάλτσα και να τραβήξει ο κιμάς τα υγρά του. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί, πατάμε με ένα πιρούνι, γεμίζουμε και στρώνουμε τον κιμά, καλύπτουμε με ροδέλες ντομάτας  τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές με φρέσκο ψωμί και φέτα τυρί, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή για έξτρα γεύση και τριμμένη παρμεζάνα

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

.

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU