Πεπόνι γεμιστό με κιμά αμύγδαλα και σταφίδες : Αυθεντική συνταγή από την Αλίντα Κανάκη !

Πεπόνι γεμιστό με κιμά αμύγδαλα και σταφίδες : Αυθεντική συνταγή από την Αλίντα Κανάκη !

Υπέροχο παλατιανό μερακλίδικο φαγητό με κιμά σταφίδες αμύγδαλα καβουρδισμένο κουκουνάρι και αρώματα ! Ένας εξαίσιος συνδυασμός αξεπέραστης γεύσης και νοστιμιάς.

 Υλικά :
1 πεπόνι 2 περίπου kg

600 γραμμάρια κιμά

3 μέτρια κρεμμύδια ξερά

1/2 ματσάκι μαϊντανό

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3/4  ποτήρι νερό  – 200 γραμμάρια  σταφίδες

100 γραμμάρια αμύγδαλα αποφλοιωμένα – φιστίκια Αιγίνης

ανάλατα

1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι

πιπέρι- μπαχάρι-κουρκουμά -1πρέζα κανέλα

αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τις σταφίδες. Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, το κουκουνάρι (ολόκληρο) και καβουρδίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τον κιμά, το νερό ζεστό κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα έως ότου μαγειρευτεί καλά. Προσθέτουμε στο μίγμα το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά, την σταφίδα, τους καβουρδισμένους ξυρούς καρπούς, το ρύζι, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε αφήνουμε να βράσει για περίπου έξι λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, πλένουμε και καθαρίζουμε  το πεπόνι από το τμήμα της ρίζας και ανοίγουμε στο πάνω μέρος του μια θύρα σαν καπάκι. Αδειάζουμε τα σπόρια του και γεμίζουμε το εσωτερικό του πεπονιού  με το μίγμα του κιμά, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 35 – 40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!!!

Αλίντα Κανάκη

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU