Νέα Σελήνη στην Παρθένο 27 Αυγούστου 2022 : Το φεγγάρι της οργής και της βίας

Νέα Σελήνη στην Παρθένο 27 Αυγούστου 2022 : Το φεγγάρι της οργής και της βίας

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου λαμβάνει χώρα στις 27 του μήνα, στις 11:16 ώρα Ελλάδος και στις 04ο 03’ της Παρθένου. Κάθε φορά που έχουμε ένα φεγγάρι στην Παρθένο η ασφάλεια εμπεδώνεται μέσα από την τάξη και την διαύγεια. Θα έχουμε την παρόρμηση να βάλουμε σε τάξη ότι θεωρούμε ότι είναι ανοργάνωτο ή μας δίνει την αίσθηση του χάους και της αταξίας. Τις μέρες αυτές θα είναι καλό να δείξουμε μεγαλύτερη ανοχή και να αποδεχτούμε το γεγονός, ότι η ζωή δεν είναι τέλεια και το χάος ή η αταξία αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Ας επιτρέψουμε την ζωή να ακολουθήσει τους φυσικούς της ρυθμούς, γιατί είναι φύσει αδύνατον να λειτουργήσουν τα πάντα σύμφωνα τις δικές μας επιταγές.

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου, η σύνοδος δηλαδή Ήλιου-Σελήνης, ενεργοποιεί για μια ακόμη φορά για φέτος τον 11ο  ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου, έναν οίκο που στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει τα κοινοβούλια των χωρών, τα υπουργεία δικαιοσύνης και το νομοθετικό έργο, τις φιλικές σχέσεις των κρατών, την πολιτική αεροπορία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Ο 11ος οίκος ενεργοποιείται και από την παρουσία του Ερμή, που υποδηλώνει ένα πιο ευέλικτο μυαλό, αμερόληπτες απόψεις και αντισυμβατική σκέψη επί των θεμάτων του οίκου αυτού. Το τετράγωνο ωστόσο της Σελήνης με τον Άρη μας προϊδεάζει για συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις, αναποφασιστικότητα αλλά και αυταρχισμό και αδίστακτες συμπεριφορές. Το τετράγωνο δε του Άρη με τον Ήλιο δείχνει δυναμισμό, αλλά και παρορμητικότητα, ανάληψη περιττών και ανώφελων κινδύνων, εριστική διάθεση και εγωισμό.

Ο Ωροσκόπος του καινούργιου φεγγαριού, ο πρώτος δηλαδή οίκους που απεικονίζει στην κοσμική αστρολογία τους λαούς, τις κρατικές υποθέσεις και την δημόσια υγεία, βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού (κυβερνήτης του η Αφροδίτη), μια θέση που δηλώνει αναποφασιστικότητα ή δισταγμό στην λήψη αποφάσεων και στην δράση, αλλά και οπορτουνισμό. Το δε Μεσουράνημα, ο 10ος οίκος που αντιπροσωπεύει την εξουσία και ενεργοποιείται από την παρουσία της Αφροδίτης αλλά και από πλήθος όψεων, βρίσκεται στον Λέοντα και υποδηλώνει, ότι αυτοί που κατέχουν την οικονομική και πολιτική δύναμη και εξουσία, αισθάνονται αυτή τη στιγμή άτρωτοι, παρουσιάζουν σημάδια αλαζονείας αλλά και μια απίστευτη εμμονή στην επίτευξη των προσωπικών επιδιώξεων τους. Ο Λέοντας ωστόσο δεν φημίζεται για τις εμπνευσμένες αποφάσεις ή τις έξυπνες επιλογές του, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες κυβερνητικές αποφάσεις που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άτοπες. Η δε αντίθεση του Μεσουρανήματος με τον Πλούτωνα υπόσχεται αποκαλύψεις και σκάνδαλα, που θα στοχεύουν στο να υποσκάψουν την εξουσία των «άτρωτων» ηγετών ή προσωπικοτήτων.

Είναι πολλές οι δύσκολες όψεις που συνοδεύουν την Νέα Σελήνη, κύριες ή δευτερεύουσες, είναι όμως και μια εποχή που μετράμε πέντε ανάδρομους πλανήτες, εάν δεν υπολογίσουμε τον Χείρωνα. Με τους Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα σε ανάδρομη κίνηση είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των ανθρώπων. Έργα και δράσεις καθυστερούν, η έντασης και ο εκνευρισμός είναι εμφανής και δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση να κατανοήσουμε ή να συμπονέσουμε και να στηρίξουμε τον συνάνθρωπό μας. Είναι μια περίοδος που τα άσχημα ή δυσάρεστα συμβάντα θα είναι όλο και πιο συχνά στην καθημερινότητα μας και οι ειδήσεις θα κατακλύζονται από βίαια επεισόδια, αυτοκτονίες, θανάτους, εκρήξεις, ατυχήματα στην ξηρά, στον αέρα και στην θάλασσα, δολοφονίες και πράξεις εκδίκησης.

Η  Νέα Σελήνη του Αυγούστου στην Παρθένο στιγματίζεται από την έντονη παρουσία του Άρη σε δύσκολες όψεις, που θα γεννήσει ανυπομονησία, παρορμητικές δράσεις, θυμό, βία, επιθετικότητα και σεξουαλική απογοήτευση. Φαινόμενα μισογυνισμού,  παιδοφιλίας και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και γυναικοκτωνιών θα ενταθούν για μια φορά ακόμη. Με το πάντα παρόντα αυτή την περίοδο τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού θα πρέπει να περιμένουμε επίσης κάποιες εξελίξεις ή αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και πολιτικής εξουσίας.

Η σημαντικότερη αναμφίβολα όψη της περιόδου είναι το τετράγωνο Νέας Σελήνης-Άρη. Με έναν Άρη να έχει μετακινηθεί μόλις στο ζώδιο των Διδύμων, είναι μια όψη που θα γεννήσει έντονα συναισθήματα, απογοητεύσεις, εντάσεις και βία. Εάν δεν διοχετευθεί όλη αυτή η ενέργεια σε εποικοδομητικές ή παραγωγικές δράσεις, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε επιθετικοί και απερίσκεπτοι, συγκρουσιακοί, βίαιοι και εκδικητικοί. Επίσης, η πιθανότητα ατυχημάτων (κοψίματα, εγκαύματα, ηλεκτροπληξίες ή τροχαία) λόγω εκνευρισμού ή απροσεξίας είναι μεγάλη.

Οι επόμενες δύο βδομάδες που ακολουθούν θα είναι εξαιρετικά ηλεκτρισμένες και μπορεί να δεχθούμε προκλήσεις ή επιθέσεις από ανταγωνιστές ή εχθρούς. Συνιστάται να μην αντιδράσουμε παρορμητικά, να μην αντεπιτεθούμε, εάν αυτό είναι δυνατόν, και να αφήσουμε την ένταση να ξεφουσκώσει από μόνη της. Ο συμβιβασμός ή η υποχώρηση είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Εάν παρόλα αυτά δεν έχουμε τέτοια περιθώρια, γιατί απειλούμαστε εμείς ή αγαπημένα μας άτομα, θα πρέπει να αντλήσουμε δύναμη και θάρρος και να επιτρέψουμε το ένστικτο να μας καθοδηγήσει. Την δική μας επιθετικότητα δε, ας την εκτονώσουμε μέσα από την άσκηση, την δουλειά ή ας προσπαθήσουμε να την ελέγξουμε μέσα από τον διαλογισμό, την γιόγκα ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να μας βοηθήσει.

Με τον Άρη να σχηματίζει ένα σχεδόν τέλειο τετράγωνο με την Σελήνη, τις μέρες που επηρεάζει το καινούργιο φεγγάρι του Αυγούστου, θα βιώσουμε αυξημένα συμβάντα πυροβολισμών, εμπρησμών και ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών. Θα υπάρξουν δολοφονίες, βιασμοί, ειδεχθή εγκλήματα, αυξημένη ενδοοικογενειακή βία καθώς και έξαρση των πολεμικών συγκρούσεων.  Με τον Άρη δε να διέρχεται τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, δεν θα είναι καθόλου θετικές οι ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας. Το τετράγωνο αυτό θα ρίξει βαριά την σκιά του πέρα από τα κοινοβούλια των κρατών και την νομοθετική εξουσία σε κάθε της έκφραση, και στα χρηματιστήρια, στο τραπεζικό σύστημα, στο δημόσιο χρέος των κρατών και στα ασφαλιστικά συστήματα.

Και οι σημαντικές δευτερεύουσες όψεις που σημειώνονται στον χάρτη της Νέας Σελήνης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, μια και κυριαρχούν τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις μεταξύ πλανητών.

Η αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου είναι μια όψη που γεννά θλίψη και μοναξιά. Υπάρχουν καθυστερήσεις και περιορισμοί που επηρεάζουν την ερωτική μας ζωή αλλά και τα οικονομικά μας. Είναι μια όψη που θα φέρει προβλήματα στις σχέσεις στα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας, αλλά θα εξάρει επίσης τον μισογυνισμό και την βία κατά των γυναικών. Ίσως τις μέρες αυτές να δεχτούμε επιπρόσθετη πίεση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά η καλύτερη αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχόμενου θα είναι, να δείξουμε την αγάπη και αφοσίωση μας μέσα από πράξεις. Όσο για τα οικονομικά μας, ας τα βάλουμε σε τάξη, κυρίως όσο αφορά τα χρέη, ώστε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τι χρωστάμε και να μπορούμε να προγραμματίσουμε την αποπληρωμή τους.

Η αντίθεση αυτή στον άξονα 10ου – 4ου οίκου μεταξύ Αφροδίτης και Κρόνου, επηρεάζει αρνητικά τόσο την πολιτική και οικονομική εξουσία, όσο και την κτηριακή υποδομή, την γεωργική παραγωγή, τις καιρικές συνθήκες, τις εξορύξεις αλλά και την σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα του πλανήτη.

Η Αφροδίτη εμπλέκεται επίσης και σε ένα τετράγωνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό, που μπορεί να δοκιμάσει την σταθερότητα των ερωτικών μας σχέσεων μέσα από απρόβλεπτα και ξαφνικά γεγονότα. Η αυξημένη ανάγκη για ελευθερία, όπως και το ανεξέλεγκτο φλερτ, θα γεννήσουν εντάσεις στις σχέσεις. Οι αδέσμευτοι θα έλκονται από εκκεντρικά άτομα, τα οποία θα θεωρούν συναρπαστικά, καλό θα είναι όμως να μην βιαστούν να ρισκάρουν συναισθηματικά, εάν δεν γνωρίσουν το άτομο καλά.

Είναι μια όψη όμως που θα έχει επίσης άμεση επίπτωση στα οικονομικά μας. Υπό την επιρροή της θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε κάθε έλεγχο στις δαπάνες μας, καθώς θα έχουμε την τάση να κάνουμε παρορμητικές και πολλές φορές ακριβές και τελείως περιττές αγορές. Στην κοσμική αστρολογία το τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών αναμένεται να φέρει ξαφνικές αλλαγές στις τιμές των εμπορευμάτων άλλα και αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές με ξαφνικές και απρόβλεπτες μεταβολές των τιμών των μετοχών.

Με τον Ουρανό να βρίσκεται στον 7ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης (φιλικές και εχθρικές σχέσεις μεταξύ των λαών, αντιπαλότητες, διεθνείς συνθήκες και διεθνές εμπόριο) οι αντιπαλότητες μεταξύ των εθνών μπορεί να οξυνθούν περαιτέρω από ξαφνικά γεγονότα. Δεν μπορούμε επίσης  να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα σε πιθανές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες ή προσπάθειες συμβιβασμών την περίοδο αυτή, καθώς οι συνθήκες θα μεταβάλλονται ταχύτατα και τα δεδομένα θα αλλάξουν στο λεπτό.

Τέλος, το πάντα παρόν τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού οδεύει προς την τελευταία κορύφωση του στις αρχές Οκτωβρίου, με τους δύο πλανήτες να βρίσκονται την περίοδο αυτή σε ανάδρομη κίνηση, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα ισχυρό. Όπως έχουμε ήδη αναλύσει, είναι η όψη που έχει σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο όνομα της, φέρνει όμως και οικονομική δυσπραγία, καθώς ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο, ένα καθαρά οικονομικό ζώδιο. Όσο πλησιάζει ο σχηματισμός προς την κορύφωση του, τόσο θα πυκνώνουν οι άσχημες ειδήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας και θα γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα. Οι δε ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας μόνο καλές δεν θα είναι, όσο και αν προσπαθούν οι κυβερνήσεις να αποκρύψουν το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν. Η συνεχώς αυξανόμενη ένταση και οι ξαφνικές και μεγάλες αλλαγές δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας, αστάθειας και διογκούμενης δυσαρέσκειας. Αντί να επικεντρώσουμε όμως την προσοχή μας στα αρνητικά, ας μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε προσωπικό επίπεδο σε ευκαιρίες, γιατί και αυτές θα υπάρξουν, και ας χαράξουμε νέες και πιο ελπιδοφόρες διαδρομές στην ζωή μας.

Εν κατακλείδι, το νέο φεγγάρι του Αυγούστου δεν αναμένεται να φέρει κάτι καινούργιο, κάτι που δεν βιώσαμε ήδη μέσα στους τελευταίους μήνες, ούτε καν κάτι ελπιδοφόρο, δυστυχώς. Τα πάντα βρίσκονται σε εξέλιξη και μας περιμένουν σημαντικές εξελίξεις σε πολλά μέτωπα. Λόγω του ιδιαίτερα νευραλγικού ρόλου που διαδραματίζει ο Άρης στην Νέα Σελήνη του Αυγούστου, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή από ότι συνήθως, ώστε να αποφύγουμε εντάσεις, διαπληκτισμούς και συμπλοκές, οι οποίες τώρα θα μπορούσαν να ξεφύγουν με μεγάλη ευκολία από κάθε έλεγχο και να έρθει το κακό χωρίς να το καταλάβουμε.

Η έντονη δε επιρροή του Ουρανού μας προϊδεάζει για ξαφνικές αλλαγές, τις οποίες δεν θα πρέπει να αντισταθούμε, γιατί μας υπόσχονται νέα και ενδιαφέροντα πράγματα στο τέλος της διαδρομής. Ας είμαστε λοιπόν το διάστημα που ακολουθεί πιο συγκρατημένοι στις αντιδράσεις μας, πιο προσεκτικοί και μεθοδικοί στην προσέγγιση κάθε ζητήματος και ας ζούμε την ζωή μας μέρα με την μέρα, γιατί οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί μόνο απογοήτευση μπορούν να φέρουν, όταν οι καταστάσεις ανατραπούν. Πιο έντονα αναμένεται να βιώσουν την Νέα αυτή Σελήνη οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς των πρώτων ημερών, καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στον γενέθλιο τους χάρτη στις πρώτες μοίρες των ζωδίων αυτών.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: