Τα πιο αφράτα στριφτάρια με μαστιχωτή ζύμη σαν τσουρέκι από την Αλίντα Κανάκη!

Τα πιο αφράτα στριφτάρια με μαστιχωτή ζύμη σαν τσουρέκι από την Αλίντα Κανάκη!

Αφράτα στριφτάρια με ζύμη σαν τσουρέκι γεμάτα κλωστές και ίνες με την πιο εύκολη ζύμη που θα λατρέψετε !

Υλικά :

1 ποτήρι νερού γάλα

½ ποτήρι νερού ηλιέλαιο

1 ποτήρι νερό

1 ασπράδι αυγού

10 γρ μαγιά ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

6 φλιτζάνια αλεύρι πολυτελείας για τσουρέκια

Για επικάλυψη

1 κρόκος αυγού

Για επάλειψη εσωτερικά

50 γρ βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση :

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά. Στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μακρόστενα φιλαράκια όπως στην φωτογραφία, χαράσσουμε με κόφτη την επιφάνεια των φύλλων και αλείφουμε με βούτυρο, τυλίγουμε σε ρολάκια γυρίζουμε τη ζύμη προς τα μέσα (πλάθουμε στριφτάρια ).Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσουν, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν .

Μπορούμε να τα απολαύσουμε ως κολατσιό, απογευματινό, βραδινό και να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε, με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, με ελιές, ακόμη και με πραλίνα.

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: