Απρίλιος 2023 – Διελεύσεις και όψεις του μήνα : Η αρχή του χάους…

Απρίλιος 2023 – Διελεύσεις και όψεις του μήνα : Η αρχή του χάους…

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης βρίσκει ως συνήθως τον Ήλιο στο ζώδιο του Κριού, μια διέλευση που θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα για να περάσει στο ζώδιο του Ταύρου. Ο Ερμής περνάει στις 3 Απριλίου στον Ταύρο, μια διέλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου, καθώς μεταξύ 21 Απριλίου και 15 Μαΐου είναι ανάδρομος. Η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ταύρο κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και στις 11/04 περνάει στο ζώδιο των Διδύμων, ενώ ο Άρης θα κινείται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα στον Καρκίνο. Οι εξωτερικοί πλανήτες του ηλιακού συστήματος δεν πραγματοποιούν κάποια διέλευση μέσα στον Απρίλιο. Εισερχόμαστε όμως στον εαρινό διάδρομο εκλείψεων της χρονιάς, με μια ηλιακή έκλειψη στις 20 Απριλίου στον Κριό.

Ο Απρίλιος σηματοδοτεί αστρολογικά μια περίοδο, κατά την οποία τα ζητήματα υλικών αγαθών θα  διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Ειδικά κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα με Ερμή και Αφροδίτη στον γήινο και υλιστή Ταύρο, θα αυξηθεί η ανάγκη μας για καλοπέραση και πολυτέλεια. Για κάποιους θα έρθουν τα χρήματα εύκολα, αλλά το ίδιο εύκολα θα εξαφανιστούν, καθώς θα μας είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ισορροπίες μεταξύ εσόδων και δαπανών. Θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο και ενέργεια για να παράγουμε υλικό πλούτο, και εξίσου μεγάλη ενέργεια θα καταναλώσουμε στην αναζήτηση απολαύσεων.

Οι λιγότερο ευνοημένοι, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στον οικονομικό τομέα, αναμένεται μέσα στον μήνα να βιώσουν έντονη δυσαρέσκεια, καθώς η έλλειψη κάποιων αγαθών ή απολαύσεων θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή. Ίσως να χρειαστεί να χαλαρώσουμε από τα άγχη μας έστω και για λίγο, να ανταμείψουμε τον εαυτό μας με όποιον τρόπο μας είναι δυνατόν, ώστε να ανεβούμε ψυχολογικά. Ωστόσο συνιστάται σε όλους μεγάλη σύνεση στην διαχείριση των οικονομικών μας, μια και μπορούμε πολύ εύκολα να βρεθούμε χρεωμένοι.

Η Πανσέληνος στις 6 Απριλίου στον κομψό και λάτρη του ωραίου Ζυγό αναμένεται να οξύνει κατά τι την επιθυμία μας για ψώνια και πολυτελείς απολαύσεις, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τριβές με το ταίρι μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε να γίνουμε σκλάβοι των παθών μας, θέτοντας όρια στις κραιπάλες μας, κυρίως τις καταναλωτικές. Ως προς την αισθηματική μας ζωή ωστόσο, η παρουσία της Αφροδίτης στον Ταύρο υπόσχεται πολλά φλερτ και όμορφες γνωριμίες, που θα μπορούσαν να γεννήσουν μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις, εάν και οι δύο σύντροφοι αποζητούν κάτι τέτοιο.

Στις 11 Απριλίου μεταβαίνει η Αφροδίτη στο ζώδιο του εξωστρεφή Διδύμου και προκαλεί μια έξαρση στις επικοινωνίες, στις επαφές και στις εξόδους. Κατά το δεύτερο μήνα του Απριλίου είναι παραγωγικές οι επαφές μας υπό την προστασία της Αφροδίτης και πριν ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του Ερμή. Ευνοούνται οι διαπραγματεύσεις, οι συμφωνίες, η υπογραφή συμβολαίων και η έναρξη νέων συνεργασιών. Οι καινούργιες επαφές και οι συναντήσεις μπορούν να επηρεάσουν με ευνοϊκό τρόπο την μελλοντική έκβαση των υποθέσεων μας.

Λίγο πριν εκπνεύσει το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου, στις 19/04, έχουμε μια σημαντική όψη μεταξύ Κρόνου από τους Ιχθείς και Βόρειου Δεσμού από τον Ταύρο. Κατευθύνει την προσοχή μας στα υλικά αγαθά και αποκτήματα, όχι όμως για χάρη της ευχαρίστησης, αλλά περισσότερο για να ικανοποιήσουμε, όσο μπορούμε, το αίσθημα της ασφάλειας. Είναι σημαντικό υπό τις γενικότερες πλανητικές συγκυρίες της εποχής μας, να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας ή τα επιτεύγματα μας με τους γύρω μας και απλά να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Άτομα που γνωρίζουν την αξία τους και είναι προσανατολισμένοι στην επίτευξη των προσωπικών τους στόχων, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχία μέσα στον μήνα. Αφορά κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του πρώτου δεκαημέρου.

Στις 25 Απριλίου σχηματίζει ο Κρόνος όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στο ζώδιο του Ταύρου, η οποία προσφέρεται για ενίσχυση των προσωπικών φιλοδοξιών. Θα έρθουν υπό την επιρροή της όψης στο προσκήνιο ζητήματα καριέρας, προσωπικού κύρους και επιρροής. Είναι μια όψη που συνεπάγεται ωριμότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία και ρεαλιστική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Σε κάποια χρονική στιγμή ωστόσο θα κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην εργασία και την οικογένεια, μεταξύ των επαγγελματικών ή των προσωπικών σχέσεων, κάτι που δεν θα μας είναι καθόλου εύκολο. Αφορά επίσης τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του πρώτου δεκαημέρου.

Οι αδέσμευτοι των ζωδίων που αναζητούν το άλλο τους μισό, συνιστάται να είναι προσεκτικοί μέσα στον Απρίλιο και να μην κάνουν παραχωρήσεις ή εκπτώσεις που ξεπερνούν κάποια όρια. Ειδικά μετά τα μέσα του μήνα, με τον Ερμή ανάδρομο στον Ταύρο, ενδέχεται να υπάρξουν για όλους μας ακυρώσεις ραντεβού, απόρριψη προτάσεων γάμου ή η αναβολή της τέλεσης ενός γάμου λόγω σοβαρών διαφωνιών επί σημαντικών ζητημάτων. Ανά πάσα στιγμή μπορεί δηλαδή να γίνει μια ειδυλλιακή προσωπική ζωή ακανθώδης, προσκρούοντας σε αδιέξοδα που δεν είχαμε φανταστεί.

Η ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Κριό στις 20 Απριλίου, σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή από τις 21/04 και μετά, δημιουργεί ένα μάλλον δύσκολο σκηνικό για τις οικονομικές μας υποθέσεις. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα δεν ευνοεί τις σημαντικές οικονομικές συναλλαγές και συστήνει την προσεκτική διαχείριση. Δεν είναι μια καλή χρονική στιγμή για ακριβές αγορές ή για την έναρξη νέων δραστηριοτήτων. Προσοχή θα χρειαστούν επίσης τα επίσημα έγγραφα που αφορούν ζητήματα ιδιοκτησίας.

 

Ήλιος – Όψεις Απριλίου 2023

Πέρα από το εξάγωνο Ήλιου-Κρόνου στις 25 Απριλίου, παρατηρούνται άλλες δύο όψεις μέσα στον Απρίλιο με εμπλεκόμενο τον Ήλιο:

Στις 11 Απριλίου 2023 έχουμε την σύνοδο Ήλιου-Δία στην 21ο 45’ του Κριού, μια όψη που υπόσχεται τύχη και υλικά κέρδη, ευκαιρίες και ανάπτυξη, επιτυχία και βοήθεια από ισχυρούς προστάτες. Κάποιες πόρτες θα μπορούσαν να ανοίξουν και να πραγματοποιηθούν σημαντικά βήματα προόδου εάν εκμεταλλευτεί κανείς τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Αφορά η ευνοϊκή αυτή όψη κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του γ’ δεκαημέρου.

Στις 20 Απριλίου, την μέρα της Νέας Σελήνης και της έκλειψης Ηλίου στον Σκορπιό, σχηματίζεται όψη τετραγώνου μεταξύ Ήλιου και Πλούτωνα από Ταύρο και Υδροχόο αντίστοιχα. Πρόκειται για μια όψη που αναμένεται να φέρει ξεκαθαρίσματα, που υπό το φως της έκλειψης θα είναι οριστικά και αμετάκλητα. Σκοτεινά μυστικά μπορεί να γίνουν γνωστά ή περίεργες υποθέσεις ενδέχεται να διαλευκανθούν, καθώς ο Πλούτωνας ερευνά σε βάθος και ενδιαφέρεται να αποκαλύψει την αλήθεια. Σε κάποιες περιπτώσεις οι επιπτώσεις των αποκαλύψεων μπορεί να είναι καταστροφικές και να χρειαστεί να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν. Προσοχή λοιπόν σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους των πρώτων ημερών των ζωδίων.

Ερμής – Όψεις Απριλίου 2023

Δεν είναι πολλές οι όψεις του Ερμή μέσα στον Απρίλιο. Πρόκειται για ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, ένα εξάγωνο με τον Κρόνο και δύο εξάγωνα με τον Άρη, ένα όσο είναι ορθόδρομος και ένα αφού γυρίσει ανάδρομος.

Στις 3 Απριλίου σχηματίζεται ένα τετράγωνο μεταξύ Ερμή και Πλούτωνα στην 00ο 11’ του Ταύρου και του Υδροχόου αντίστοιχα. Θα υπάρξει ένταση και πιθανόν να υπονομευθούν οι πράξεις μας από ορατούς ή αόρατους εχθρούς. Η αρνητικότητα της όψης θα προκαλέσει άσχημες σκέψεις, καχυποψία και δυσπιστία στις σχέσεις με τους γύρω μας. Αναμένεται να επηρεάσει τις επαφές και επικοινωνίες όσων γεννήθηκαν τις πρώτες μέρες του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Στις 5 Απριλίου σχηματίζεται ένα ευεργετικό εξάγωνο μεταξύ Ερμή και Κρόνου από Ταύρο και Ιχθείς αντίστοιχα στην 3η  μοίρα των ζωδίων. Αναμένεται να ευνοήσει την διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων, ιδίως εάν έχουν σχέση με γραφειοκρατία και δημόσιες υπηρεσίες. Ένα παλιό αντικείμενο μπορεί τώρα να βρει μια καινούργια χρήση και να μας λύσει τα χέρια. Έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία τις μέρες επιρροής της όψης να οργανώσουμε τις υποθέσεις μας και να τακτοποιήσουμε ζητήματα, ιδίως εάν είμαστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι).

Τέλος, στις 8 Απριλίου και στις 24 Απριλίου σχηματίζει ο Ερμής εξάγωνα με τον Άρη, την πρώτη φορά στην 6ο 53’ του Ταύρου και του Καρκίνου, με τον Ερμή ορθόδρομο, ενώ την δεύτερη φορά με τον Ερμή ανάδρομο στην 15ο 16’. Και στις δύο περιπτώσεις η όψη χαρακτηρίζεται από ζωντάνια, ταχύτητα και ευστροφία, αποφασιστικότητα και δράση. Είμαστε υπό την επιρροή της αποφασιστικοί και δραστήριοι, διεκπεραιώνουμε γρήγορα τις υποθέσεις μας και είμαστε αφοπλιστικά ειλικρινείς με τους συνομιλητές μας. Θα γίνουν πολλές συζητήσεις το διάστημα επιρροής της όψης, που στην πρώτη τους συνάντηση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρακτικό αποτέλεσμα, στην δεύτερη όμως με τον Ερμή ανάδρομο είναι κάτι τέτοιο αμφίβολο. Ακόμη όμως και να τελεσφορήσουν, θα είναι βραχύβια τα οφέλη. Είναι επίσης μια όψη που ευνοεί τα μαστορέματα, αλλά όχι όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος. Τα εξάγωνα Ερμή-Άρη αφορούν κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του πρώτου δεκαημέρου στις 8/04 και του δεύτερου δεκαημέρου στις 24/04.

Άρης – Όψεις Απριλίου 2023

Πέρα από τα δύο τετράγωνα που σχηματίζει με τον Ερμή στις 8 και στις 24 Απριλίου, έχει μια ακόμη όψη ο πλανήτης του πολέμου μέσα στον μήνα, και αυτή είναι με τον Ουρανό.

Στις 29 Απριλίου σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον πλανήτη του απρόβλεπτου, στις 18ο 22’ του Ταύρου και του Καρκίνου αντίστοιχα. Είναι η όψη που στα τέλη του μήνα θα προκαλέσει ανατροπή των δεδομένων και αιφνιδιασμούς. Θα έχουμε την τάση να αναλαμβάνουμε ρίσκα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα αποφεύγαμε. Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει ενδεχομένως σε ριψοκίνδυνα αθλήματα, ίσως σε μια τάση αποτίναξης των ζυγών που αισθανόμαστε ότι μας περιορίζουν, σε μια προσπάθεια χειραφέτησης ή απλά σε μια επαναστατικότητα, που μπορεί και να μην οφείλεται συγκεκριμένη αιτία. Επηρεάζονται από την ενεργοποίηση του Ουρανού τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι)  του β’ δεκαημέρου.

Καθώς οδεύουμε προς την πιο δύσκολη περίοδο του πρώτου εξαμήνου, καλό θα ήταν να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στις επιλογές και τις αποφάσεις μας, καθώς και μετρημένοι στις δαπάνες μας, γιατί δεν ξέρουμε κυριολεκτικά τι μέρα θα μας ξημερώσει. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της εποχής και το γενικότερα δυσμενές περιβάλλον, για κάποιους θα υπάρξουν ευκαιρίες, όπως συμβαίνει πάντοτε, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο, που δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
MENU