Μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ

Μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ

Το Spaghetti bolognese είναι ένα πιάτο ζυμαρικών που είναι δημοφιλές εκτός της Ιταλίας (όπως σε άλλα μέρη της Ευρώπης, της Αμερικής της Ασίας-Ειρηνικού). Αποτελείται από μακαρόνια που σερβίρονται με σάλτσα από ντομάτες, κιμά, σκόρδο, κρασί και βότανα. Συχνά σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα στην κορυφή ή τριμμένο τσένταρ. Μπορεί να σερβιριστεί με μεγαλύτερη αναλογία σάλτσας σε ζυμαρικά από ό, τι είναι συνηθισμένη στα γνήσια ιταλικά πιάτα μακαρονιών. Η σάλτσα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα ζυμαρικά (αντί να αναμιγνύεται, με τον ιταλικό τρόπο) ή ακόμη και να σερβίρεται ξεχωριστά από αυτό, αφήνοντας τους επισκέπτες να το αναμιγνύουν μόνοι τους.

 

Υλικά :

800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα σε μικρούς κύβους

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

500 γρ. ζωμό κρέατος

1 κλωνάρι σέλερι

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1-2 κλαδιά φρέσκο θυμάρι

αλάτι-πιπέρι-κόκκινο πιπέρι-μια πρέζα ζάχαρη.

 

Για το σερβίρισμα

1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα al dente

300 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο ή παρμεζάνα

2-3 κλωνάρια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

 

 

Εκτέλεση :

Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει καλά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα το σέλερι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε  το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την ζάχαρη, την δάφνη, το ξυλάκι κανέλας, το ζωμό, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κλείνουμε την εστία και προσθέτουμε το θυμάρι. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και 3-4 μεγάλες κουταλιές σάλτσας σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, γαρνίρουμε με βασιλικό ή μαϊντανό και σερβίρουμε. Ένα αγαπημένο πιάτο με πλούσια γεύση που λατρεύουμε οι περισσότεροι !

 

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

 

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *