Mελιτζάνες με κιμά στο φούρνο

Mελιτζάνες  με κιμά στο φούρνο

Για να απολαύσουμε μελιτζάνες  με κιμά στο φούρνο θα χρειαστούμε υλικά, χρόνο, όρεξη και καλή διάθεση, πάμε λοιπόν, για ένα πιάτο Ανατολής, με ισορροπία, γεύση και εξαίσια μυρωδιά:

 

Υλικά :

4-5  μελιτζάνες

400 γραμμάρια βόειο κιμά

1 ντομάτα

3-4  πιπεριές

2 κρεμμύδια

Μισό ματσάκι μαϊντανό

3 σκελίδες σκόρδο

2 -3 κουταλιές  ελαιόλαδο

½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½  κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 πρέζα  τσίλι

1 πρέζα μπαχάρι

1 πρέζα κάρδαμο

½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι

 

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

1 πρέζα κανέλα

 

Γαρνιτούρα

Ντοματίνια

2 κομμάτια πιπεριές

Παρασκευή :

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατόνερο για μισή ώρα. Στραγγίζουμε καλά τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το περίσσιο λάδι. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Bάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδι ψιλοκομμένα με τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες κι αυτές σε μικρά κομματάκια. Σε 3 με 4  λεπτά ρίχνουμε και τον κιμά και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Ρίχνουμε μαϊντανό, αλάτι, τα μπαχαρικά λίγη ζάχαρη προαιρετικά  και την ντομάτα και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ, χαράζουμε από πάνω και τις γεμίζουμε με κιμά. Λιώνουμε σε λίγο ζεστό νερό τον πελτέ προσθέτουμε μια πρέζα κανέλα ανακατεύουμε και ραντίζουμε την σάλτα γύρω από τις μελιτζάνες. Ενδιάμεσα από τις μελιτζάνες και από πάνω γαρνίρουμε με κομμάτια πιπεριάς και ντοματίνια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα και να πιάσει το φαγητό μας ελαφριά κρούστα.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *