Γεμιστές πατάτες φούρνου με κιμά και κίτρινα τυριά

Γεμιστές πατάτες φούρνου με κιμά και κίτρινα τυριά

Γεμιστές πατάτες με κιμά τυρί τσένταρ, μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Είναι ένα υπέροχο και νόστιμο φαγητό με όμορφη εμφάνιση και απίστευτη γεύση  !

Υλικά :

250 γρ. κιμά

5-6 μεγάλες πατάτες

8 -10 πατάτες μικρές πατάτες

2 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

4 πιπεριές πράσινες ή δύο πράσινες 2 κόκκινες

2  ώριμες ντομάτες

½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο φρέσκο προαιρετικά

4-5 κλωνάρια μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 πρέζες κύμινο

2 πρέζες μπαχάρι

1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

100γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

100γρ. μοτσαρέλα  τριμμένη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

 

Υλικά για την σάλτσα :

2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας αποξηραμένα λαχανικά ή ένα κύβο βοδινό

½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

1 πρέζα κόκκινο πιπέρι.

 

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις μεγάλες πατάτες στα δύο και σκάβουμε το εσωτερικό τους έτσι ώστε να σχηματιστεί μια βαθιά οπή. Τρίβουμε το εσωτερικό της πατάτας στον τρίφτη. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πολτοποιημένο. Προσθέτουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε για 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε στον κιμά  το εσωτερικό της πατάτας, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους και τα μπαχαρικά. Βράζουμε τον κιμά έως ότου πιεί όλο του το ζουμί. Σε ταψί ή πυρέξ ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας που έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό μαζί με τον κύβο ή τα αποξηραμένα λαχανικά. Γεμίζουμε με τον κιμά τις μεγάλες πατάτες και στρώνουμε στο ταψί μαζί με τις μικρές στρογγυλές. Προσθέτουμε το βουτυράκι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, κόκκινο και λίγο μαύρο πιπέρι. Γαρνίρουμε τις γεμιστές πατάτες με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ή με τα τριμμένα τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C έως ότου ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και μελώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με φύλλα μαϊντανό σάλτσα έξτρα πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα. Για ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά λίγο κουκουνάρι καβουρδισμένο ελαφρά σε βούτυρο φρέσκο

Απολαύστε το !!!

Αλίντα Κανάκη

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *