Μοσχαράκι κατσαρόλας μελωμένο με κόκκινο κρασί II συνταγή ΙΙ Αλίντα Κανάκη

Μοσχαράκι κατσαρόλας μελωμένο με κόκκινο κρασί II συνταγή ΙΙ Αλίντα Κανάκη

Ένα υπέροχο πιάτο βρασμένο με κόκκινο καλό κρασί ! Συνοδεύεται με πουρέ, ρύζι, ζυμαρικά, τηγανιτές πατάτες, λαχανικά και πραγματικά εντυπωσιάζει με την γεύση του !

Υλικά:

1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι η χτένι
2 κρεμμύδια
4 καρότα
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι θυμάρι
750ml κόκκινο καλό κρασί
2 κουταλιές φρεσκοκομμένο μαϊντανό η κόλιαντρο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 ξυλάκι κανέλα
5-6 γαριφαλάκια
κόκκινο πιπέρι
κανέλα-ελάχιστη σκόνη
2 δαφνόφυλλα
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
1 κουταλιά σούπας σος ροδιού
½ ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις 2 σκελίδες σκόρδο αν βάλουμε, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές πολύ καλά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τα μπαχαρικά, την δάφνη και το θυμάρι. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλα του τα υγρά και να μαλακώσει το κρέας πολύ καλά, για 2 ½ ώρες περίπου, προσθέτουμε το αλάτι και την σος ροδιού και αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο η μαιδανό.
Απολαύστε το !
Αλίντα Κανάκη

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *