Ντομάτες Santa Claus για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς ΙΙ Αλίντα Κανάκη

Ένα όμορφο ορεκτικό για την ξεχωριστή βραδιά του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς !
Υλικά για 3 μερίδες:
Τυρί κότατζ μέτριας περιεκτικότητας σε λιπαρά
250 γρ μαγιονέζα
½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
αλάτι – κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 τμχ μεγάλα ντοματίνια
3 τμχ κόκκους ροδιού
6 τμχ γαριφαλάκια
Φύλλα μαρουλιού
Παρασκευή :
1.Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση, προσθέτουμε στο τυρί cottage,το σκόρδο την μαγιονέζα αλάτι και πιπέρι . Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Ξεπλένουμε τις ντομάτες και στεγνώνουμε. Κόβουμε το καπάκι 1-1,5 cm από την κορυφή κάθε ντομάτας.
3.Αφαιρούμε τελείως το εσωτερικό της ντομάτας. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα ντοματίνια εσωτερικά αφαιρώντας την υπερβολική υγρασία.
- Στη μία πλευρά της κάθε ντομάτας, κάνουμε μια μικρή τριγωνική κοπή – για την γενειάδα του Άγιου Βασίλη .
- Γεμίζουμε τις ντομάτες με την τυρένια γέμιση σχηματίζοντας μικρούς λοφίσκους.
- Τοποθετούμε τα καπάκια της ντομάτας, χωρίς να τα πιέσουμε σφιχτά. Στο κέντρο από το κάθε καπάκι τοποθετούμε μια μικρή τυρένια μπαλίτσα .
- Φτιάχνουμε τα μάτια του Άγιου Βασίλη με μπαχαρικό γαρύφαλλο, ή κάπαρη, αρακά, ελιά και την μύτη με σπόρους ροδιού.
Διακοσμούμε ένα δίσκο ή πιατέλα με φύλλα μαρουλιού, στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες Santa Claus και σερβίρουμε ένα υπέροχο γευστικό ορεκτικό το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους και θα ομορφύνει το τραπέζι του ρεβεγιόν.
Αλίντα Κανάκη