Αρνίσια ζουμερά σουβλάκια για μπάρμπεκιου ΙΙ Αλίντα Κανάκη

Πώς να μαρινάρετε και φτιάξετε τα πιο νόστιμα αρνίσια σουβλάκια ζουμερά και τρυφερά σκέτο ….λουκούμι !
Υλικά :
1 κιλό αρνί σε κύβους για σουβλάκια (μπούτι)
1 κ.γλ. θυμάρι
½ κ.γλ. δενδρολίβανο
½ κ.γλ. ρίγανη
½ κ.γλ. κόλιαντρο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κομμάτι λίπος αρνίσιο ή ουρά κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 πιπεριές κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 κ.γλ. κοφτό πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ροδέλες. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Τρίβουμε τη ντομάτα και τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τοματοπολτέ , το θυμάρι, το δεντρολίβανο την ρίγανή, το κόλιαντρο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το κρέας πολύ καλά και αφήνουμε στη μαρινάδα για περίπου 6 ώρες ανακατεύοντας τακτικά.. Στη συνέχεια περνάμε το αρνί σε βρεγμένα ξυλάκια για σουβλάκι ή μεταλλικά, βάζοντας ενδιάμεσα στους κύβους του κρέατος ένα κομμάτι λίπος αρνίσιο, ένα κομμάτι πιπεριάς κι ένα κομμάτι κρεμμύδι. Τα τοποθετούμε στη σχάρα και αλείφουμε με τη μαρινάδα. Ανάβουμε το γκριλ ή ετοιμάζουμε τα κάρβουνα. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε τα σουβλάκια συχνά, αλείφουμε με τη μαρινάδα ή με λίγο λάδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 – 40 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με πράσινη σαλάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο κόλιαντρο, τηγανιτές πατάτες ή πίτες για σουβλάκια.
Απολαύστε τα !
Αλίντα Κανάκη