Αρνίσια ζουμερά σουβλάκια για μπάρμπεκιου ΙΙ Αλίντα Κανάκη

Αρνίσια ζουμερά σουβλάκια για μπάρμπεκιου ΙΙ Αλίντα Κανάκη

Πώς να μαρινάρετε και φτιάξετε τα πιο νόστιμα αρνίσια σουβλάκια ζουμερά και τρυφερά σκέτο ….λουκούμι !

 Υλικά :

1 κιλό αρνί σε κύβους για σουβλάκια (μπούτι)

1 κ.γλ. θυμάρι

½  κ.γλ. δενδρολίβανο

½ κ.γλ. ρίγανη

½ κ.γλ. κόλιαντρο

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κομμάτι λίπος αρνίσιο  ή ουρά κομμένο σε κύβους

2  κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες

2  σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

2 πιπεριές κομμένες σε χοντρές ροδέλες

1 κ.γλ. κοφτό πελτέ ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 ντομάτες

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρεμμύδι  και τις πιπεριές σε ροδέλες. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Τρίβουμε τη ντομάτα και τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το  ελαιόλαδο, το τοματοπολτέ , το θυμάρι, το δεντρολίβανο την ρίγανή, το κόλιαντρο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το κρέας πολύ καλά και αφήνουμε στη μαρινάδα για περίπου 6 ώρες ανακατεύοντας τακτικά.. Στη συνέχεια περνάμε το αρνί σε βρεγμένα ξυλάκια για σουβλάκι ή μεταλλικά, βάζοντας ενδιάμεσα στους κύβους του κρέατος ένα κομμάτι λίπος αρνίσιο, ένα κομμάτι πιπεριάς κι ένα κομμάτι κρεμμύδι. Τα τοποθετούμε στη σχάρα και αλείφουμε με τη μαρινάδα. Ανάβουμε το γκριλ ή ετοιμάζουμε  τα κάρβουνα. Ψήνουμε  τα σουβλάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε  τα σουβλάκια συχνά, αλείφουμε με τη μαρινάδα ή με λίγο λάδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 – 40 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με πράσινη σαλάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο κόλιαντρο, τηγανιτές πατάτες ή πίτες για σουβλάκια.

Απολαύστε τα  !

Αλίντα Κανάκη

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU