Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο με φέτα πιπεριές και μυρωδικά ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη

Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο με φέτα πιπεριές και μυρωδικά ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη

Γαρίδες σαγανάκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας κόκκινες πιπεριές και λιωμένη φέτα, ένα πεντανόστιμο ορεκτικό πιάτο έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά !

Υλικά

14 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

½ ποτήρι ξηρό λευκό κρασί

αλάτι και πιπέρι

1 πρέζα κόκκινο πιπέρι καυτερό προαιρετικά

4-5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

½ κ.γ. ξερό εστραγκόν

3  κ. σ. ελαιόλαδο

200  γρ. θρυμματισμένη πικάντικη φέτα

ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο  και σοτάρουμε μέχρι να γίνει ημιδιάφανο (4-5 λεπτά). Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα τον πελτέ και τις πιπεριές. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, σβήνουμε με το κρασί ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει πάλι η σάλτσα μας. Σε ένα μέτριο ταψί, κατά προτίμηση κεραμικό ή πήλινο, έχουμε τοποθετήσει τις γαρίδες. Ρίχνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε  με τη θρυμματισμένη φέτα. Ψήνουμε  για περίπου 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο θυμάρι  και το σερβίρουμε ζεστό με τραγανό φρέσκο ψωμί .

Απολαύστε το !

Αλίντα Κανάκη

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU