Τριώροφο γλυκό με κρέμα βανίλιας, σοκολάτας και γάλακτος

Τριώροφο γλυκό με κρέμα βανίλιας, σοκολάτας και γάλακτος

Το απόλυτο ανάλαφρο και δροσερό μπισκοτογλυκό με βελούδινη γεύση !

Υλικά

Για την στρώση με τα μπισκότα:

3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ

250 γρ. γάλα

Για την κρέμα βανίλιας θα χρειαστούμε:

1 λίτρο φρέσκο γάλα

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

2 αβγά

40 γρ. νισεστέ

2 δόσεις βανίλια σε σκόνη

1 κουτ. της σούπας βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας θα χρειαστούμε:

1 λίτρο γάλα

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αβγά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης

2 δόσεις βανίλια σε σκόνη

150 γρ. κουβερτούρα

Για την κρέμα γάλακτος θα χρειαστούμε:

400 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Τρούφα σοκολάτας

 

Εκτέλεση:

Κρέμα βανίλιας:

Για την κρέμα βανίλιας, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Σε άλλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά και τέλος, το άνθος αραβοσίτου και το νισεστέ κοσκινισμένα. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά και αναμειγνύουμε, χτυπώντας μ’ ένα σύρμα πάνω στη φωτιά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Κρέμα σοκολάτας:

Για τη σοκολατένια κρέμα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Σε άλλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά και τέλος, το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά και αναμειγνύουμε, χτυπώντας μ’ ένα σύρμα πάνω στη φωτιά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Κρέμα γάλακτος:

Για τη κρέμα γάλακτος (τύπου σαντιγύ) , σ’ ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις εμφανιστούν στην επιφάνεια μικροί λοφίσκοι προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα ξεχωρίζει απ’ το σκεύος.

Για το στήσιμο του γλυκού:

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και φτιάχνουμε μια στρώση. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα βανίλιας. Φτιάχνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα. Στη συνέχεια απλώνουμε τη κρέμα σοκολάτας. Τέλος, τοποθετούμε μία τελευταία στρώση από μπισκότα και καλύπτουμε με τη κρέμα γάλακτος (τύπου σαντιγύ) και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *